B9 vitamin (Folsyre)

B9 vitamin også kendt som folsyre er et vigtigt vitamin, da det blandt andet bruges, når kroppen danner nye celler. Det er vigtigt at få tilført vitaminet løbende, da folsyre kun kan lagres i kroppen et par måneder. Den anbefalede daglige dosis er på 330 mikrogram, og typisk indtager man i gennemsnit mellem 164-383 mikrogram om dagen.
Særligt for gravide
For gravide eller kvinder, der ønsker graviditet, anbefales det, at man tager tilskud på 400 mikrogram dagligt fra 3 måneder før en graviditeten til 3 måneder henne i graviditeten. Det skyldes, at det kan forebygge neuralrørsdefekter. Mangel på folsyre i graviditeten kan derfor skabe misdannelser hos fosteret.
Hvad er B9 vitamin/ folsyre godt for?
- Omsætning af aminosyrer
- Cellens arvemateriale
- De røde blodlegemer
- Celledeling
- DNA
- Udviklingen af et foster hos gravide
Hvilke fødevarer indeholder B9 vitamin (folsyre)?
B9 vitamin findes i en række fødevarer, herunder:
- Brune bønner
- Linser
- Bælgfrugter
- Fuldkornsbrød
- Fuldkornsprodukter
- Lever
- Kød
- Fjerkræ
- Ost
- Pasta
- Ris
- Quinoa
- Kartofler
- Æg
- Mælk
- Spinat
- Grønkål
- Kinakål
- Broccoli
- Grønne grøntsager
- Jordbær
- Hindbær
- Mango
- Papaya
MENU