Rigtig mange virksomheder er i tvivl om, hvorvidt en frokostordning på arbejdspladsen kan trækkes fra i skat eller ej. Og det er heller ikke uden grund, da regler på området er blevet ændret jævnligt. Denne artikel har derfor til formål at gøre dig klogere på, hvordan reglerne ser ud i dag.

SKAT har fastlagt nogle gældende regler for, hvor meget dine medarbejdere som minimum skal betale i egenbetaling for ikke at blive beskattet af den mad, som du som arbejdsgiver tilbyder. Satserne er henholdsvis 15 kr. og 20 kr., og afhænger af, om der i frokosten også er inkluderet drikkevarer eller ej.

Den laveste sats gælder naturligvis, når der ikke er inkluderet drikkevarer i frokosten. Beløbet kan dog godt være mindre, hvis arbejdsgiveren kan dokumentere, at kostprisen har været lavere. Overholdes disse satser skal du som arbejdsgiver ikke foretage en indberetning til SKAT.

Betalingen kan bl.a. foregå ved, at frokosten bliver betalt på månedsbasis ved, at arbejdsgiveren fratrækker betalingen i løn efter skat.

De ovenstående satser gælder både i tilfælde af, at I får Jeres frokost udefra af en ekstern leverandør såsom et frokostfirma, og hvis I på arbejdspladsen har en kantineordning.

Frokostordning skat I skal dog være opmærksomme på, at der visse regler når I får jeres frokost udefra. Der er bl.a. krav om, at maden skal indkøbes samlet til kantinen og ikke til den enkelte medarbejder. Der må altså ikke foretages individuelle bestillinger fra den enkelte medarbejder. Derudover gælder reglerne heller ikke, hvis den frokost I får leveret, kan kategoriseres som værende luksusmad. Du kan læse meget mere om de gældende regler her.

GRATIS RÅDGIVNING – Bliv ringet op!

Hvis du gerne vil vide mere omkring beskatning af frokostordninger, så udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig helt uforpligtende.