Rigtig mange virksomheder er i tvivl om, hvorvidt en frokostordning på arbejdspladsen kan trækkes fra i skat eller ej. Og det er heller ikke uden grund, da skattereglerne inden for frokostordninger er blevet ændret jævnligt. Denne artikel har derfor til formål at gøre dig klogere på, hvordan skattereglerne ser ud i dag, og give svar på spørgsmålet: kan man trække frokost fra i skat?

Frokostordning og skatteregler

SKAT har fastlagt nogle gældende regler for, hvor meget dine medarbejdere som minimum skal betale i egenbetaling for ikke at blive beskattet af den mad, som du som arbejdsgiver tilbyder. Satserne er henholdsvis 15 kr. og 20 kr., og afhænger af, om der i frokosten også er inkluderet drikkevarer eller ej.

Den laveste sats gælder naturligvis, når der ikke er inkluderet drikkevarer i frokosten. Beløbet kan dog godt være mindre, hvis arbejdsgiveren kan dokumentere, at kostprisen har været lavere. Overholdes disse satser skal du som arbejdsgiver ikke foretage en indberetning til SKAT.

Betalingen kan bl.a. foregå ved, at frokosten bliver betalt på månedsbasis ved, at arbejdsgiveren fratrækker betalingen i løn efter skat.

De ovenstående satser for beskatning af frokostordning gælder både i tilfælde af, at I får jeres frokost udefra af en ekstern leverandør såsom et frokostfirma, såvel som hvis I på arbejdspladsen har en kantineordning.

Frokostordning skat I skal dog være opmærksomme på, at der visse regler når I får jeres frokost udefra. Der er bl.a. krav om, at maden skal indkøbes samlet til kantinen og ikke til den enkelte medarbejder. Der må altså ikke foretages individuelle bestillinger fra den enkelte medarbejder. Derudover gælder reglerne heller ikke, hvis den frokost I får leveret, kan kategoriseres som værende luksusmad. Du kan læse meget mere om, hvorvidt man kan trække frokostordning fra i skat på SKATs egen hjemmeside her.

GRATIS RÅDGIVNING – Bliv ringet op!

Hvis du gerne vil vide mere omkring beskatning af frokostordninger, så udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig helt uforpligtende.


  FAQ: Ofte stillede spørgsmål om frokostordninger

  Kan man trække frokostordning fra i skat?

  Som tommelfingerregel vil ansatte, der har gratis kantineordning på deres arbejdsplads, være skattepligtige af værdien.

  Hvordan beskattes frokostordning?

  For ikke at blive beskattet af en frokostordning, skal ansatte minimum selv betale henholdsvis 15 kr. og 20 kr. som bidrag til frokostordningen, afhængig af, om der i frokostordningen er inkluderet drikkevarer eller ej.

  Læs mere om mulighederne for en frokostordning her.