E vitamin

E vitamin er et antioxidant og dækker over stofferne tokoferol og tokotrienol. Det er et fedtopløseligt vitamin, og den anbefalede mængde af E vitamin er dækket gennem en almindelig kost hos raske mennesker, selvom indtaget af fødevarer med højt indhold af E vitamin har været begrænset i en længere periode. Der er ingen anbefalinger om, at man bør tage kosttilskud af E vitamin, og derfor bør du ikke tage tilskud af E vitamin, udover det der evt. er i en almindelig vitaminpille.

Hvad er E vitamin godt for?

  • Nervesystemet 
  • Immunforsvaret 
  • Kroppens celler 
  • Blodet 

Hvad er der E vitamin i?

  • Æggeblommer
  • Torskelever 
  • Torskerogn 
  • Rejer 
  • Smør 
  • Makrel 
  • Ost 
  • Solsikkeolie
  • Solsikkefrø 
  • Rapsolie 
  • Mandler 
  • Nødder 
  • Frø og kerner 
  • Fede mælkeprodukter