K vitamin

Flere slags kål indeholder K vitamin

K vitamin er et fedtopløseligt vitamin. Det betyder, at vitaminet skal indtages sammen med fedt for at kunne optages i kroppen, og det lagres i kroppen og udskilles ikke med urinen. Vitaminet findes særligt i grøntsager og bidrager til vigtige funktioner i kroppen, herunder blodets evne til at størkne. Den anbefalede daglige mængde K vitamin er på 50 milligram for kvinder og 60 milligram for mænd. Behovet hos raske mennesker dækkes af kosten, og der er derfor ingen anbefalinger om kosttilskud med K vitamin. 

Hvad er K vitamin godt for?

  • Får blodet til at størkne 
  • Dannelsen af proteiner 
  • Kalkaflejringen i knoglevævet

Hvad er der K vitamin i?

K vitamin findes særligt i grøntsager og vegetabilske fødevarer, herunder: 

  • Avocado 
  • Broccoli 
  • Grønkål 
  • Rødkål 
  • Spidskål 
  • Rosenkål 
  • Bønner
  • Kikærter
  • Vinduer  
  • Spinat 
  • Vegetabilske olier 
  • Bladsalater