Peberfrugt

peberfrugt i bunke

Peberfrugt er blandt danskernes favoritter, når det kommer til at vælge grønt til frokostmåltidet. Peberfrugt findes i mange forskellige farver, herunder grøn, rød, gul, orange, sort og lilla. De mest udbredte er grøn, rød og gul. Der skelnes desuden mellem almindelig peberfrugt og snackpeberfrugt, hvor det almindelige typisk er større og mere rundt i formen, og snackpeberen er mindre og mere aflang. Smagen afhænger af type og farve. De grønne peberfrugter har en lidt bitter smag, og gule og røde peberfrugter er mere søde i smagen. Snackpeber er sød og mildere i smagen. 

Det er ikke så underligt, at peberfrugt er en af favoritterne ved frokostmåltidet. Peberfrugt er nemlig ikke kun smagfuld, den er også alsidig og har mange anvendelsesmuligheder. Peberfrugt fungerer godt som gnavegrønt sammen med hummus eller ved siden af en rugbrødsmad. Derudover kan de skæres ud og puttes ind i en frokostsandwich, et pitabrød, en wrap eller en let salat. Peberfrugter kan også grilles, syltes eller bages med fyld. Men det stopper ikke her. Peberfrugt er også en oplagt ingrediens i mange varme retter som tærter, pizza, supper, sammenkogte retter og meget mere. 

Hvad er peberfrugt godt for?

Peberfrugt er godt for mange ting. Indholdet af kostfibre er højt, hvilket sikre god mæthed og bedre fordøjelse. Derudover er der en masse gode vitaminer og mineraler, som bidrager til styrkelse af immunforsvaret, øjne, røde blodlegemer, blodomløbet, hud m.m. Peberfrugt er nemlig rig på vitamin A, vitamin E, vitamin C, folat, B6 og kalium. Da A-vitamin og E-vitamin ikke kan optages uden fedt til stede, anbefales det, at man spiser peberfrugt sammen med en fedtholdig fødevare fx hummus eller som en del af et større måltid. 

Er peberfrugt en frugt?

I madlavning anvendes peberfrugt som en grøntsag, og derfor ville de fleste kategorisere peberfrugt som en grøntsag på trods af navnet. Botanisk set er peberfrugt dog en frugt, der indeholder kerner og frugtkød. 

Opbevaring og holdbarhed

Peberfrugt har det allerbedst ved temperaturer på ca. 8-10 grader. Det er dog de færreste, der har opbevaringsmuligheder, der tilbyder disse temperaturer. Derfor anbefales det, at man opbevarer peberfrugt i køleskabet. Der er holdbarheden typisk 1-2 uger, hvor den grønne peberfrugt typisk holder en smule længere end den røde.