Ciabattabrød

Ciabattabrød er et ikonisk italiensk brød, kendt for sin karakteristiske form og luftige struktur. Det er et brød, man ikke kommer uden om i det italienske køkken, hvor det bruges til mange forskellige retter. Navnet “ciabatta” betyder “tøffel” på italiensk, hvilket er en reference til brødets form. Det er en brødtype, der normalt laves på hvedemel, vand, gær, salt og olivenolie, og der er derfor tale om det, vi kender som et hvidt brød. Det særlige ved netop denne brødtype er, at der bruges større mængder vand i dejen, som skaber de karakteristiske lufthuller i brødet. Derudover sikrer den korrekte hævning og bagning den sprøde skorpe.
Sådan kan du anvende ciabattabrød
Selvom ciabattabrødet er italiensk, er det en klassiker til frokost hos mange danskere. Det kan nemlig bruges til at lave lækre frokostsandwiches fyldt med et væld af friske ingredienser som saftige skiver af skinke, tomater, friske basilikumblade og et lag smeltet mozzarella eller cremet pesto. Den kan også ristes let og serveres som tilbehør til en lækker suppe eller en let salat. Ciabatta er også perfekt til at skabe en lækker bruschetta, hvor de ristede skiver bliver toppet med hakket tomat, hvidløg, olivenolie og et drys af frisk basilikum.
MENU