Fiskefilet

Fiskefilet er et populært valg til frokost.

Fisk er ofte en del af danskernes frokost. Det skyldes blandt andet, at fisk på mange måder komplimenterer frokostklassikeren rugbrød særligt godt. Fiskefilet er bare en af de fiskeklassikere, som ofte er at finde på frokosttallerkenen i hverdagen. Det er også en fisk, der ofte er at finde på bordet ved julefrokoster og påskefrokoster. 

Fiskefilet fungerer godt som pålæg på rugbrød med en klat remoulade og et skvæt citronsaft, og det er det bærende element i det klassiske smørrebrød “stjerneskud”. Fiskefilet kan naturligvis også spises uden brød, men i stedet nydes med remoulade, dild, citron og smørstegte kartofler ved siden af. 

Hvad er fiskefilet lavet af?

Fiskefilet er egentlig en betingelse for en filet skåret af en fisk, ofte en fladfisk. Det er derfor ikke nødvendigvis en specifik fladfisk eller en ret. Men i daglig tale refererer fiskefilet for mange til den panerede fladfisk, ofte en rødspætte, som spises med remoulade, citron og lidt dild. Udover rødspættefileter (eller fileter fra andre fladfisk) består fiskefilet af en panering. Det kan være i form af en klassisk raspranering eller en pankopanering. Fiskefilet indeholder en masse gode næringsstoffer fra fisken, men paneringen består typisk af lyst brød, som suger en masse fedt.