Guacamole

Guacamole i skål med nachos til

Guacamole er en cremet avocadocreme og dip, der stammer fra Mexico. Selvom det er en oprindelig mexicansk dip, er det ikke unormalt at tilføje guacamole til retter, der måske ikke direkte leder tankerne hen på Mexico. Hovedelementet i guacamole er most avocado. Udover avocado tilføjes typisk lime eller citron, rødløg, hvidløg, frisk koriander, chili, jalapenos samt salt og peber. 

Guacamole kan blandt andet anvendes til

  • Chili con carne 
  • Wraps 
  • Sandwiches 
  • Tacos 
  • Nachos 
  • Quesadillas
  • Burger 
  • Burritos 
  • Salater
  • Som dip til gnavegrønt 
  • Tilbehør til grillet kød 
  • Tilbehør til grillet fisk 

Holdbarhed og opbevaring

Hjemmelavet guacamole kan typisk holde sig et par dage på køl i en tæt beholder. Hvis du har prøvet at opbevare hjemmelavet guacamole i nogle dage, har du måske oplevet, at avocadocremen bliver en smule brunlig på toppen. Det er ikke farligt, og du kan sagtens spise det. Hvis du vil prøve at forebygge, at guacamolen bliver brunlig, kan du prøve at tilføje lidt ekstra limesaft eller citronsaft på overfladen. Nogle mener også, at avocadostenen kan holde det brune på afstand. Du kan derfor også prøve at lægge avocadostenen ned i beholderne, inden du sætter låg på.