Tzatziki
Tzatziki er en traditionel græsk ret, der typisk bruges som en forret eller som tilbehør. Hovedelementerne er græsk yoghurt, revet agurk, hvidløg, olivenolie samt salt og peber, som blandes sammen til en cremet dip. Selvom der er tale om traditionel græsk mad, så er tzatziki en hyppig gæst ved måltider i Danmark. Og det er ikke så underligt, for tzatziki smager himmelsk og kan spises til næsten alt.
Hvad spiser man til tzatziki?
Tzatziki passer til mange forskellige retter. Herunder er nogle af de oplagte muligheder, hvor det er oplagt at inkorporere den græske specialitet.
- Pitabrød
- Wraps
- Salater
- Kartofler eller bagte kartofler
- Dip til gnavegrønt eller grillede grøntsager
- Dip til brød
- Dressing i en sandwich
- Tilbehør til frikadeller
- Tilbehør til grillet fisk
- Tilbehør til steg
- Tilbehør til kylling
- Tilbehør til lam
- Tilbehør til grillmad
- Tilbehør til gyros
- Tilbehør til souvlaki
Et godt råd, hvis du frygter hvidløgsånde
Tzatziki indeholder typisk en del hvidløg. Hvidløg har en tendens til at give hvidløgsånde. Hvis du gerne vil undgå den værste hvidløgsånde på kontoret efter frokost, kan du prøve at kombinere tzatzikien med grønne grøntsager og frugter eller drikke mælk før og til måltidet. Dette kan i nogle tilfælde reducere hvidløgsånden.
Tzatzikis holdbarhed
Har du lavet en lækker hjemmelavet tzatziki, men har du ikke fået det hele spist, vil du garanteret tænke “hvor længe kan tzatziki holde sig”. Svaret er, at det typisk vil kunne holde sig et par dage på køl.
MENU