Når det kommer til valg af grøntsager til frokostmåltidet, er agurken en hyppig forekommende gæst for tallerkener eller i madpakken. Agurk er efterfulgt af tomat, den grøntsag som flest spiser til frokost. Og det er ikke så underligt, for agurk er let, kan anvendes på mange forskellige måder, og så er den fiberrig og fyldt med C-vitamin og B-vitaminer, på trods af, at den består af 97% vand.
Agurk spises primært rå eller syltet som agurkesalat, men kan indgå i madlavning på mange måder. Agurken kan spises som en rå snack evt. med lidt hummus, indgå som et element i en salat, sandwich eller burger. Agurk kan også bruges som topping på rugbrødsmad med leverpostej.
Er agurk en frugt eller grøntsag?
Hvis du blev spurgt, om en agurk er en frugt eller grøntsag, ville du med stor sandsynlighed og uden den store tøven sige, at det er en grøntsag. Det skyldes, at agurk i daglig tale og ofte i dagligdagen kategoriseres som en grøntsag på grund af den anvendelse og smag. Men agurken er ligesom tomaten botanisk set en frugt med frø og frugtkød. Det er dog vigtigt at påpege, at der er tale om en botanisk definition, og det har derfor ingen praktisk betydning i forhold til din anvendelse af agurken.
Holdbarhed og opbevaring
Agurk har den bedste holdbarhed, hvis den opbevares i dens originale emballage på køl. Her er holdbarheden ca. én uge.
MENU