Efterspørgslen på airfryers er steget markant det seneste år. Og det er ikke uden grund, for man kan lave mange forskellige retter i en airfryer. Er du også blevet nysgerrig på den nye trend, og sidder du med spørgsmålet “Hvad kan man bruge en airfryer til?”, så er du landet det helt rette sted.

Hvad er en airfryer?

En airfryer er en kombination af en frituregryde og en varmluftsovn – det er nemlig en varmluftsfriture, hvor man kan tilberede en lang række retter uden brug er særlig meget olie.
Det er en køkkenmaskine, som fås i mange forskellige størrelser, men typisk har de en kapacitet på mellem 1 og 6 liter

Den fungerer ved at cirkulære varm luft rundt om maden for at give det en sprød og jævn tilberedning. Selvom det ud fra navnet og denne beskrivelse måske kunne indikere, at den kun kan anvendes til at fritere mad, så er det langt fra tilfældet. Du kan nemlig tilberede langt mere end pommes frites og sprød kylling.

Airfryer

Hvad kan man bruge en airfryer til?

Svaret på dette spørgsmål er mere komplekst end som så. Man kan nemlig bruge en airfryer til nærmest alt det, som man kan bruge en almindelig varmluftsovn til – og her kan man altså lave mange forskellige retter. Man kan derfor ikke sige, at denne køkkenmaskine kan bruges til bestemte ting.

Nedenfor kommer vi med nogle eksempler på, hvad der skal tilberedes i en airfryer.

Eksempler

Man kan blandt andet bruge den til at tilberede og lave følgende:

  • Kød
  • Fisk
  • Kartofler
  • Grøntsager
  • Brød
  • Kager
  • Æg
  • Bacon
  • Pizza

Inspiration til retter i en airfryer

Der findes altså mange forskellige ting, man kan tilberede i køkkenmaskinen, og det er næsten umuligt at lave en udtømmelig liste over retter, man kan tilberede.

Her får du dog lidt inspiration til retter i en airfryer.

Sprøde pommes frites

Skær kartofler i stave, tilsæt lidt olie og krydderier, og tilbered dem i airfryeren ved 180 grader i cirka 25 minutter. Det kan være en god idé at åbne airfryeren løbende og ryste kurven. Det giver det bedste resultat.

Blandet grøntsager

Vælg dine yndlingsgrøntsager (fx squash, gulerødder, peberfrugt, tomater, rødløg etc.) og skær dem i mundrette størrelser. Læg dem alle i en skål, og vend dem i lidt olie og krydderier fx hvidløg, salt, peber og oregano. Tilbered dem i ca. 20 minutter ved 180 grader. Det kan være en god idé at åbne airfryeren et par gange løbende og vende grøntsagerne rundt. Det giver en mere jævn tilberedning.

Nuggets

Skær kyllingefileter i mindre stykker (fx 2×5 cm). Vend dem først i mel, derefter i piskede æg, og sidst vendes de i rasp. Tilsæt en smule olie. Tilbered i cirka 12 minutter ved 180 grader.

Laks

Skyl laksestykker, og dup dem tørre.Tilsæt dine foretrukne krydderier/marinade, og tilbered laksen i cirka 10 minutter ved 180 grader.

Muffins

Du kan tilberede alle slags muffins i en airfryer, det kræver blot muffinsforme, der passer i kurven. Vælg din yndlingsopskrift og tilbered i 12-15 minutter ved 180 grader.

Boller

Ligesom med muffins, så kan alle slags boller tilberedes i en airfryer. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at du skal lægge et stykke bagepapir i bunden og vende bollerne cirka halvvejs, så de tilberedes jævnt.

Find mere inspiration

Frokostordninger.dk har et helt blogunivers, hvor opskrifter, viden og inspiration til madlavning bliver delt. Så ønsker du mere inspiration, kan du finde en række opskrifter og en masse inspiration. Vi opdaterer bloggen løbende.