inspiration til sommersnacksSommeren står for døren, og det kan kun betyde én ting: sommersnacks. Med varmen, de solrige dage og lange, lyse aftener er der ikke noget, man mere har lyst til end friske, lette og kølende snacks. I dette blogindlæg vil vi give dig inspiration til sommersnacks, der vil gøre sommeren endnu mere lækker og forfriskende. Uanset om du skal på stranden, i haven, på tur eller får gæster på besøg, vil disse snacks garanteret forfriske og glæde smagsløgene.

 

7 ideer til sommersnacks denne sommer

Her har vi samlet 7 ideer til sommerens snacks.

1. Frugtspyd

Frugtspyd er en oplagt sommersnack. Her er det næsten kun fantasien og dine ønsker, der sætter grænser. Det eneste, du skal bruge, er bambustikker og dit yndlingsfrugt. Skær frugten ud i mundrette stykker og sæt dem på bambusspydet. Perfekt snack til sommerens gæster eller til børnefødselsdagen.

Tips: Hvis du vil gøre det ekstra lækkert, kan du fx dyppe noget af frugten i chokolade.

Dip2. Grøntsagsstænger med dip

Grøntsagsstænger med dip er en klassiker, når det kommer til sommersnacks. Endnu engang er det kun fantasien og lysten, der sætter grænserne. Vælg lige præcis de grøntsager, du kan lide, og nyd dem med din favoritdip.

Når det kommer til dip, er der et hav af muligheder. Du kan vælge at lave alt fra en simpel blanding af græsk yoghurt, citronsaft, salt og peber til mere avancerede former for dip med ost, krydderier eller urter. Det er også oplagt at servere grøntsagsstænger med hummus, tzatziki, guacamole og salsa.

Tips: Få inspiration til 3 slags hjemmelavet dip her.

3. Koldskål

Man kan ikke sige sommer, uden at sige koldskål. Derfor er koldskål naturligvis også på listen over oplagte sommersnacks denne sommer.Sving forbi supermarkedet og køb det sammen med en pose kammerjunker, eller spring ud i den hjemmelavede udgave.

Tips: Du kan få inspiration til hjemmelavet jordbærkoldskål her.

sommersnacks inspiration 4. Smoothie

En frisk smoothie er både en forfriskende, læskende og kølende sommersnack. De kommer i mange afskygninger, og det er en fantastisk måde at få masser af vitaminer og mineraler på, samtidig med at man kan nyde en dejlig, sød smag. Der er et utal af muligheder for ingredienser, som kan bruges til at lave en lækker smoothie. Prøv med frugter som jordbær, blåbær, hindbær, mango, ananas, kiwi, æble, pære, banan eller grøntsager som spinat, grønkål, agurk, bladselleri og gulerødder.

Tips: Tilsæt en teskefuld matcha pulver, maca pulver eller spirulina til din smoothie for at få en ekstra sundhedsboost.

5. Banan på ispind

Et sommerhit er også banan på ispind. Skræl og skær en banan over på midten. Sæt forsigtigt en ispind i enden af hver halve banan, og læg dem i fryseren på et stykke bagepapir i 4-5 timer. Dyp dem herefter i smeltet chokolade og hakkede mandler eller kokos. Det smager fantastisk og er en perfekt snack om sommeren.

Tips: Perfekt snack at lave sammen med børnene

6. Frosne vindruer

Frosne vindruer eller vindruebolsjer er en oplagt sommersnack. De er både kølende og smager dejlig søde og kan sagtens erstatte slik. Prøv at tage en bakke stenfrie vindruer, skyl dem og læg dem i fryseren i en beholder i omkring 8 timer. Herefter er de klar til servering.

Tips: Skal du servere dem til gæster, er det oplagt at fryse vindruerne i klaser. Ellers kan du med fordel tage dem af stikkene.

7. Hjemmelavet islatte

Den bedste måde at drikke sin kaffe på, når det er varmt, er som en kold islatte. Tag et espressoshot eller cirka en dl stærk kaffe, 250 ml mælk, en håndfuld isterninger og 2 pump kaffesirup – så er der lækker iskaffe.

Tips: Islatte er en perfekt sommersnack – særligt, hvis det serveres i glas med sugerør