Dip

Man kan nærmest ikke sige chips uden at sige dip. Det samme er tilfældet med grøntsagsstænger. Dip hører bare til grøntsagsstænger og til chips – hvad end det er til en hyggeaften på sofaen, en hurtig eftermiddagssnack eller til fest, skal man ikke glemme dip. Dip og særligt hjemmelavet dip kan nemlig få selv den kedeligste agurk til at blive spændende og tage de sprøde chips til et helt nyt niveau.

Det bedste ved dip til grøntsager og chips er dog, at det ikke kræver særlig meget at lave selv fra bunden. Det kræver nemlig hverken særlig mange ingredienser, og tiden i køkkenet er hurtig overstået. Fremgangsmåden på alle tre opskrifter er blot at samle ingredienserne i en skål, røre det godt sammen, og så er du klar til snacks.

Her får du inspiration til 3 opskrifter på klassisk, hjemmelavet dip til grøntsager og chips, du kan servere både i hverdagen, i weekenden og til fest.

Holiday dip

Holiday er en klassiker, særlig som dip til chips, men det fungerer også super godt til grøntsagsstænger. Det eneste du skal bruge er følgende ingredienser:

Ingredienser

  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk sukker
  • Salt
  • Peber

Vil du have en sundere udgave med mindre fedt, kan du sagtens bruge cremefraiche 5% eller 9%. Konsistensen bliver dog tyndere.

Dilddip

En anden fantastisk klassiker er dilddip. Den er både lækker og nem, og så passer den perfekt til både grøntsager og chips.

Ingredienser

  • 1 dl cremefraiche 18 % (2 dl, hvis græsk yoghurt udelades)
  • 1 dl græsk yoghurt (kan evt. udelades)
  • 1 tsk løgpulver
  • En håndfuld frisk dild
  • Salt
  • Peber

Du kan sagtens bruge cremefraiche 5%, 9% eller 38 %, men konsistensen bliver dog enten tyndere eller tykkere.

Barbecue dip

Den sidste slags dyppelse, du bør prøve til enten chips eller grøntsagsstave, er barbecue dip. Den kræver kun to ingredienser udover salt og peber. Nemt og så lækkert!

Ingredienser

  • 2 dl creme fraiche 18 %
  • 0,5-1 dl barbecuesauce
  • Salt
  • Peber

For en tyndere konsistens, prøv cremefraiche 5% eller 9%. For tykkere brug 38%.

Et godt tip

Alle opskrifterne kan sagtens laves lige inden, du skal snacke, og så smager de fantastisk. Hvis du har tid eller kan forudse, at du skal bruge dip senere på dagen, så smager alle dips faktisk endnu bedre, hvis du lader det stå på køl nogle timer.

Lyst til mere inspiration?

Følg med på vores blog. Her opdaterer vi løbende med lækre madopskrifter.

Frokostordninger.dk tilbyder frokostordninger fra et bredt udvalg af køkkener – både veganske, vegetariske og fra verdenskøkkenerne. Vi leverer frokost i hele Storkøbenhavn, Nordsjælland og i Aarhusfå tre tilbud her.