Koldskål er en klassisk sommerret, der er helt fantastisk at spise udendørs på en varm sommerdag, og der findes næppe nogen mere sommeragtig spise end koldskål.

For mange er koldskål ensbetydende med sommer og varme, dejlige dage i solen, og for mange er der også noget nostalgisk over det, da mange forbinder retten med sommer barndomsminder.

Koldskål er en lækker og forfriskende ret, og her får du vores bud på en nyfortolkning af den klassiske sommerret, som er nem at lave, sund og yderst velsmagende.

Vores bud på et lille twist til at gøre din koldskål endnu mere forfriskende er at tilføje jordbær. koldskål-jordbær

Tilføjelsen af jordbær kan virke simpel og enkel, og det er den også, men den løfter din koldskål til helt nye og særdeles velsmagende dimensioner.

Årsagen til dette skal findes i den helt sublime kombination af smagsnuancer, det giver at tilføje jordbær til koldskålen, som jo har noter af vanilje og citron.

Jordbær har også et højt indhold af C-vitamin, fibre, kalium og antioxidanter, hvilket bidrager til at højne koldskålens sundhedsniveau.

Nem opskrift

Denne opskrift er enkel og nem at lave, men den smager som når englene synger!

Tricket til at få din koldskål til at smage fantastisk er at bruge friske jordbær og gerne økologiske, eventuelt dem man selv dyrker i haven. Så bliver det ikke mere økologisk og hyggeligt.

Du kan også bruge frosne jordbær, hvis du ikke har friske bær til rådighed, eller hvis du ikke har plads til at dyrke dine egne bær i haven. Frosne bær giver dog ikke en lige så god smag som friske, men det er selvfølgelig muligt.

Koldskål er den ultimative hyggemad og kan spises når som helst på dagen – også til morgenmad.

Ingredienser:

(til ca. 4 personer)

 • 300 g jordbær
 • 8 æggeblommer
 • 70 g sukker
 • 3 tsk. vaniljesukker
 • 2 l kærnemælk
 • 2 dl tykmælk
 • ½ citron

Fremgangsmåde

 1. Pisk æggeblommer sammen med sukker og vaniljesukker indtil du har en luftig æggemasse
 2. Tilsæt tykmælk samt saft fra din halve citron og pisk det sammen 
 3. Tilsæt kærnemælk og så dine jordbær 
 4. Pisk igen til jordbærrene er blevet most

Servér din jordbærkoldskål med friske halve jordbær og kammerjunkere ovenpå.

NB:

Du kan i princippet bruge alle slags bær som tilbehør til din koldskål. Fx blåbær, brombær og hindbær fungerer alle godt. Men jordbær er særligt gode, fordi de er så søde, lette og forfriskende på disse varme dage, hvor man som regel ikke har lyst til at spise noget, der er for tungt eller fedt.

Velbekomme og god sommer :)

 

Vil du have mere inspiration så læs vores indlæg om lette sommerretter, og husk at følge med på vores blog og få løbende inspiration og opskrifter på et væld af lækre retter.Frokostordninger.dk tilbyder sæsonbetonede frokostordninger fra et bredt udvalg af køkkener. Frokostordninger.dk leverer i hele Storkøbenhavn, Nordsjælland og Aarhus – få tre tilbud her.