påskebord opdækning

Påsken står atter for døren, og det betyder, at mange familier og venner mødes ved et lækkert påskebord fyldt med smagfulde påskeretter. Påsken er en højtid, hvor der er mange forskellige traditioner, og hvor der kan serveres mange forskellige retter.

Står du og mangler inspiration til, hvilke påskeretter du skal servere til påskefrokosten eller medbringe til sammenskudsgildet i påskedagene? Så læs med her, hvor vi har listet en lang række påskeretter, som passer perfekt til påskens sammenkomster.

Fisk og æg på påskebordet

Æg har en symbolsk reference til påsken. Derfor er æg i forskellige afskygninger en oplagt påskeret at serve. Det samme er fisk, som er en klassiker på mange påskeborde. Her giver vi en række bud på retter med fisk og æg, som du kan servere i påsken.

  • Smørrebrød med æg og rejer
  • Skidne æg
  • Blinis med stenbiderrogn
  • Bagt torsk med citron
  • Stjerneskud
  • Sild
  • Laksemousse

Påskeretter med kød

Kød og særligt lam er en påskeklassiker i mange danske hjem, som kan laves på mange forskellige måder. Nedenfor giver vi en række bud på påskeretter med lam eller andet kød, som passer perfekt ind på påskebordet.

  • Lammefrikadeller
  • Lammekølle med rosmarin og hvidløg
  • Lammesteg med citron, rosmarin og hvidløg
  • Karrymarineret kyllingespyd
  • Honning-glaseret skinke

Salat til påskens bord

Foråret og påsken er tidspunktet, hvor en masse nye grøntsager kommer i sæson. Derudover kan det være et lækkert, friskt element til påskebordet. Derfor vil det være en skam at undlade salat og grøntsager. Her er et par forslag til påskens salat.

  • Kartoffelsalat med agurker og dild
  • Grønne bønner med hvidløg og citronsaft.
  • Bagte gulerødder med honning og timian.
  • Fennikel og appelsinsalat

De søde påskeretter

Som punktum for påskemiddagen, er der intet bedre end en lækker dessert, der hylder foråret og påsken. Prøv derfor en af nedenstående desserter, der alle har et tvist af forår og påske.

  • Citronmuffins
  • Citrontærte
  • Passionsfrugt cheese cake
  • Citronfromage
  • Panna cotta med bærkompot
  • Påskeæg

Få meget mere inspiration

Vil du have inspiration til, hvordan du kan tilberede påskens mad? Så læs vores indlæg om sous vide. Her guider vi i, hvordan du bruger den som tilberedningsmetode. Det kan bruges til både kød, fisk og grøntsager. I vores blogunivers finder du desuden en lang række indlæg, hvor du kan få viden og finde inspiration til madlavning.