
Som arbejdsgiver er der en række forskellige tiltag, man kan gøre for at forkæle medarbejderne i hverdagen og for at udtrykke sin taknemmelighed over for deres indsats og hårde stykke arbejde. Det kan være alt fra medarbejdergaver og personalearrangement til træning, kaffe, frugt og frokost i løbet af arbejdsdagen.
En frokostordning er en af de personalegoder, som vigtig mange medarbejdere sætter stor pris på i hverdagen. Herunder kan du blive klogere på, hvorfor netop en frokostordning er en medarbejdergode, der sættes rigtig stor pris på.
1. Praktisk og bekvemmeligt
I en travl hverdag, hvor arbejde, familieliv, fritidsaktiviteter og meget mere skal gå op, kan en frokostordning være en særdeles værdsat bekvemmelighed for den enkelte medarbejder. Medarbejderne sparer nemlig både tid og energi, da de ikke selv skal planlægge og forberede hovedmåltidet i løbet af arbejdsdagen. De slipper for at forberede frokosten hjemmefra, medbringe ingredienser eller tage ud i området for at finde en hurtig og let løsning. Det kan bidrage til en mere afslappet arbejdsdag, hvor de har én mindre ting at bekymre sig om.
2. Lækker mad
Alle mennesker værdsætter et godt måltid, og medarbejderne på en arbejdsplads er ingen undtagelse. At arbejdspladsen stiller en frokostordning til rådighed betyder, at medarbejderne hver dag kan se frem til et lækkert måltid, som for langt de fleste adskiller sig væsentligt fra den til tider lidt kedelige madpakke. Med en frokostordning er der nem adgang til et lækkert og smagfuldt måltid, som skaber glæde blandt medarbejderne.
3. Det sunde valg bliver gjort tilgængeligt
Mange frokostordninger tilbyder mange sunde valgmuligheder. Det gør, at medarbejderne nemt kan tilvælge de sunde valg i hverdagen. Sund mad skaber øget velvære hos den enkelte medarbejder, og det har en positiv indvirkning på det fysiske såvel som mentale helbred.
Læs om vores sunde frokostordning
4. Socialt samvær med kollegerne
Når en virksomhed tilbyder en frokostordning, skaber man mulighed for, at medarbejderne kan spise sammen. Frokostordningen bliver derfor en oplagt chance for social interaktion og samtaler på tværs af kollegaer. At spise sammen styrker relationerne, hvilket har en positiv indvirkning på medarbejdertrivslen. Frokostpausen bliver et uformelt pusterum, hvor medarbejderne kan være sammen om andet end arbejde. Det fremmer samarbejde og styrker teamdynamikken, da man lærer sine kolleger bedre at kende og opbygger tillid udenfor de formelle rammer.
Læs om 5 fordele ved at spise sammen
5. Signal om, at arbejdspladsen har fokus på trivsel
Når en virksomhed tilbyder en frokostordning, viser det, at arbejdsgiveren værdsætter medarbejdernes trivsel og ønsker at gøre deres hverdag lettere. Det kan skabe loyalitet og et positivt forhold til arbejdspladsen, fordi medarbejderne føler, at deres behov bliver taget i betragtning.