frokostret med æg uden kulhydrater

Kulhydrater er en stor og vigtig del af en sund og varieret kost. Kulhydrater findes i rigtig mange af de klassiske frokostingredienser. Kulhydrater findes blandt andet i ris, pasta, rugbrød, franskbrød, fuldkornsbrød, grøntsager, bælgfrugter som linser og kikærter samt mange mejeriprodukter. Det kan naturligvis få en til at tænke “kan man overhovedet få frokost uden kulhydrater”, og svaret er ja. Man kan sagtens lave retter til frokost uden kulhydrater eller med meget få kulhydrater (low carb).

Der er blandt andet kun lidt eller slet ikke kulhydrater i kød, kødprodukter, æg, smør, nødder, kerner og olier. 

Ideer til frokost uden kulhydrater

Kulhydrater er ikke usunde, og der er derfor ingen grund til at undgå dem, heller ikke til frokosten. Mange tror fejlagtigt, at kulhydrater er usunde og er noget, der skal undgås, men det er kun nogle former for kulhydrater, man bør mindske indtaget af, nemlig simple kulhydrater, der findes i slik og søde sager. 

Faktum er, at en sund og varieret kost bør bestå af 45-60% kulhydrater. Og som du kan se, findes kulhydrater også i mange af de foretrukne og ikke mindst sunde ingredienser, der ofte er på tallerkenen ved frokostmåltidet. 

Hvis du alligevel ønsker en frokost uden kulhydrater, kan det naturligvis sagtens lade sig gøre. 

Eksempler på frokostretter uden kulhydrater eller med få kulhydrater 

  • Æggekage med bacon og nødder
  • Frittata
  • Kødsalat med kerner og olie-dressing
  • Fyldte æg med kød og nødder
  • Grillet osteburger uden brugerbolle