I en travl hverdag kan det være rart og tidsbesparende at genbruge ingredienser og have mad til to dage eller måske endda mad til flere dage. Dertil kommer, at mad til to eller flere dage ofte betyder, at man har mindre madspild i husstanden. Det kan dog være kedeligt at lave én stor portion pasta med kødsovs og så spise det to eller flere dage i streg. Derfor giver vi her en række eksempler på, hvordan du kan lave mad til to dage, uden at det opleves som om, at du får præcis det samme begge/alle dagene. Med resterne kan du nemlig lave helt nye måltider.
3 ideer til mad til to eller flere dage
Der findes uanede muligheder for at genbruge og anvende de samme ingredienser eller rester på forskellige, så du har mad til flere dage.
Forslag 1:
- Dag 1: Pasta med kødsovs/vegetarisk kødsovs
- Dag 2: Mexicanske pandekager
- Evt. dag 3: Pizza på bund af tortillapandekager
Du kan nemt få mad til to dage, hvis du laver pasta med kødsovs den første dag. Der er nemlig rigtig mange af de samme ingredienser, som kan bruges til fx mexicanske pandekager.
Lav derfor en stor portion kødsovs/vegetarisk kødsovs, og gem resten af den til de mexicanske pandekager. Du kan også vælge kun at tilberede halvdelen af kødet på førstedagen, når du laver kødsovs og tilberede resten dagen efter. Det er fx oplagt, hvis du ønsker andre krydderier i dine mexicanske pandekager. Mange laver også kødsovs fyldt med lækkert grønt fx gulerødder, peberfrugt og majs eller laver en frisk salat ved siden af. Mange af grøntsagerne derfra kan du bruge til de mexicanske pandekager.
Har du et par pandekager tilbage, er det oplagt på dag 3 at lave pizza på en bund af tortillas, hvor du bruger rester af tomatsovs fra kødsovsen og evt ost, hvis du har brugt det til pasta med kødsovs og/eller mexicanske pandekager.
På den måde kan du med mange af de samme ingredienser få mad til minimum to dage.
Forslag 2:
- Dag 1: Flankesteak med kartofler og grøn salat
- Dag 2: Wok med flankesteak og grøntsager
Hvis førstedagen byder på flanksteak med kartofler og salat, kan du få mad til to dage ved at gemme lidt kød og grøntsager til dagen efter. Her kan du nemlig lynstege nogle nudler og tilsætte kødet og grøntsagerne fra dagen før. Så er der mad til to dage, hvor du på andendagen ikke skal tilføre meget andet end nudler.
Forslag 3:
- Dag 1: Pitabrød med falafel
- Dag 2: Bowle med falafel og ris
Lav en stor portion falafel på dag 1 og snit alle dine yndlingsgrøntsager til et lækkert pitabrød. Alle resterne kan genbruges dagen efter og fungerer perfekt i en vegetarisk bowle, hvor du mere eller mindre kun skal koge nogle ris.