FrokostordningerHvad tænker du om at skifte fredagsbøffen ud med en omgang insekter? Lyder det skørt? Idéen er måske ikke helt så skør, som man kunne forestille sig. Insekter er en af de næringskilder, man i de seneste år har vækket større interesse for. Grunden til det er, at vi bliver flere og flere mennesker på jorden; ergo vil der også være flere munde at mætte. Ligeledes bliver der konstant forsket i, hvilke former for mad vi kan spise, som vil være mindre belastende for klimaet.

Taget i betragtning af de seneste års fokus på kød og klimabelastning, kommer det måske ikke som nogen overraskelse, at der søges efter alternativer. Og her har insekter altså udgjort ét af buddene. Faktisk er vi så langt, at man godt kan købe insekter på pose som en slags snack i udvalgte butikker og på nettet.

En af fordelene, som man har fremhævet ved insekter, er, at de ikke kræver landbrugsarealer. Det gør, at de skiller sig meget ud fra de klassiske kødtyper, vi plejer at servere på middagsbordet. Det er eksempelvis buffalo-larver, melorme, græshopper og fårekyllinger, du har mulighed for at smage herhjemme i Danmark.

Delikatesse i andre steder af verdenen

Hvis har har været på ferie i Thailand eller et andet aistisk land, har du måske lagt mærke til gadesælgerne, som ikke har problemer med at sælge insekter. Indtagelsen af insekter er mest udbredt i Asien, Afrika og i Syd- og Mellemamerika, hvor en insekt-snack anses som en delikatesse. Så hvad kræver det, for at den mentalitet bliver adopteret i Vesten?

Vestlige lande er dem, som spiser aller mest kød. Ifølge undersøgelser kan gruppementalitet blive afgørende for, om danskere vælger at sætte tænderne i de små dyr. Hvis alle andre gør det, bliver man dog også selv mere tilbøjelig til at spise insekterne. Men det er ikke i alle europæiske lande, at insekter er godkendt som fødevare endnu. Derfor er der på mange parametre stadig et godt stykke vej.

Hos Frokostordninger.dk kan vi da heller ikke prale af, at have en insektfuld frokostordning med i sortimentet (endnu).