Flere og flere går over til at spise mere vegansk mad, med det formål enten at skåne miljøet, eller af andre årsager, der handler om private overbevisninger.

Mens nogle helt går over til at spise 100% plantebaseret mad, er der andre, der nøjes med at spise veganer retter en gang imellem. vegansk mad - frokostordninger

Det kan måske skyldes at det kan være lidt svært altid at spise 100% veganermad. Mange restauranter har ganske enkelt ikke veganske retter på menuen, hvilket gør at der ikke er mange muligheder, for veganske gæster. 

Og selv når en ret er rent plantebaseret, kan den ofte virke kedelig og uinspirerede. Så hvad enten du allerede er fuldblods veganer, eller hvis du bare spiser vegansk en gang imellem, eller overvejer at blive veganer, så har vi i dette indlæg et par inspirerende nemme veganske retter, som du kan give dig i kast med.

Hos Frokostordninger.dk er det muligt at få en frokostordning, der udelukkende består af veganske retter, som er tilberedt af mennesker, som har fuldstændig styr på, hvad de laver.

Veganske retter er lige så lækre som kødretter

Hvis du er bange for, at det at give afkald på kød betyder at give afkald på lækker mad, er der ingen grund til at være det. Du kan stadig nyde lækre retter og måltider, hvis de er veganske. Der findes masser af plantebaserede alternativer, som er lige så gode – hvis ikke bedre, end retter med kød.

Nogle mennesker tror, at de ikke får nok protein uden at spise animalske produkter, men der er mere end nok protein i mange typer grøntsager såsom fx bønner, linser og tofu. Og hvis du er bekymret for om du får nok fedt med en vegansk kost, kan du med fordel tilføje nødder til dine måltider eller bruge kokosolie til madlavningen, så er du sikker på at du også er dækket ind, når det kommer til fedt.

Vegansk sød kartoffel og kikærtesalat

Denne salat er særdeles nem og hurtig at lave, og samtidig smager den super godt kikærtesuppe - frokostordninger

Ingredienser:

 • 2 kopper kogte kikærter, drænet og skyllet
 • 1 kop kogte søde kartofler, skåret i tern i mundrette stykker
 • ½ kop majs
 • ½ citron
 • olivenolie

Fremgangsmåde:

 1. Kom kikærter, søde kartofler og majs i en stor skål, og bland det godt sammen. 
 2. Nu skal du have lavet en dressing. Den består af ½ kop olivenolie og saft fra ½ citron
 3. Mix de to ingredienser sammen i en separat skål
 4. Hæld dressingen over salaten, og bland det hele godt sammen, indtil alt er dækket jævnt med dressingen

Salaten smager bedst kold eller ved stuetemperatur, og kan desuden holde sig i lufttætte opbevaringsbeholdere i ca. 3 dage i køleskabet, og op til 6 måneder i fryseren.

 

Vegansk Broccolisuppe

Ingredienser: broccoli suppe - frokostordninger

 • 1 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 broccoli
 • 1 l grøntsagsfond
 • Salt og peber
 • olivenolie

 

Fremgangsmåde:

 1. Hak løg og hvidløg og steg det i olivenolie ved middel varme i en gryde
 2. Skær din broccoli i små stykker læg det i gryden, og steg det lidt
 3. Tilsæt grøntsagsfonden og lad det småkoge i ca. 10 min. indtil broccolien er mør
 4. Hæld suppen i en blender og blend til den er glat og lind
 5. Smag til med salt og peber

Vi håber, at du har nydt dette indlæg og er blevet inspireret til at komme i gang med at tilberede nogle veganske retter og vigtigst af alt, spise dem!

 

 

Følg med på bloggen og få løbende inspiration til lækre retter, du selv kan lave.

Frokostordninger.dk tilbyder veganske og vegetariske samt sæsonbetonede frokostordninger fra et bredt udvalg af køkkener. Frokostordninger.dk leverer i hele Storkøbenhavn, Nordsjælland og Aarhus – få tre tilbud her.