grill majs

Majs på grillen – nemt og lækkert!

Majs er det perfekte grilltilbehør, når den står på grillaften på terrassen i de lyse sommermåneder. Majskolber er søde, sprøde og saftige og er nemme at tilberede. Og så er grillede majs det perfekte tilbehør, når den står på lækker sommermad til både hverdag og grillfest. Grillet majs går godt til alle typer af grillkød. Samtidig bugner boder og supermarkeder med friske majskolber, som ikke koster alverden, og så smager de som en drøm.

Få de bedste grillede majs med blade

Vælger du at grille dine majskolber med blade, så kan du sætte tænderne i ekstra sprøde og saftige majs. Når majsene beholder bladene på, bliver de lækre sprøde udenpå, bevarer saften og får en grillet smag. 100 gram majs indeholder 3,3g protein, så overskårne majskolber kan sagtens være en lækker let forret. Friske krydderurter gør majskolberne ekstra lækre. Tilsæt dine favoritter af krydderurter og drys majsene med flagesalt. Med hjemmerørt kryddersmør har du nemt, lækkert og velsmagende tilbehør. Læs her, hvordan du tilbereder majs på grill med blade.

Opskrift på grillede majs med kryddersmør og parmesan

Ingredienser til 4 personer:

  • 4 majskolber med blade
  • Groft salt / flagesalt
  • 100 gram kryddersmør
  • Parmesan

Kryddersmør og parmesan:

  • 2 spsk. friske, hakkede krydderurter efter eget valg (fx timian, persille, oregano)
  • 1 fed presset hvidløg
  • 100 g. blødt smør
  • Revet parmesan
  • Salt
  • Peber

grillede majs med blade

Sådan tilbereder du majsene

  1. Fold bladene tilbage og fjern de lyse tråde. Fold dernæst bladene tilbage, så majsene er dækket.
  2. Læg majsene i koldt vand i 30 minutter.
  3. Grill majsene i 15-20 minutter ved høj varme. Vend dem jævnligt undervejs. Grill dem til bladene begynder at blive sorte.
  4. Træk bladene tilbage og vend dem kort på grillen, hvis du ønsker mere farve på majsene.

Servering

Smør majsene med kryddersmørret og drys parmesan over. Server majskolberne med kryddersmør til grillkød, kartofler og flute eller dine andre sommerfavoritter – velbekomme!

Tips til tilberedning af majs

  • Brug direkte varme på gasgrill og grill i ca. 15 minutter. Brug indirekte varme på kulgrill og grill i ca. 20 minutter.
  • Læg altid majsene i vand først, så bliver de bløde, og du undgår, at der går ild i bladene.
  • Alternativt i stedet for tilberedning med grill kan du koge majskolberne uden blade i ca. 12 minutter i letsaltet vand.

Læs vores inspiration til andre lækre og nemme sommeropskrifter her.

Følg med her på bloggen og find inspiration til lækre retter, du selv kan lave.

Frokostordninger.dk tilbyder frokostordninger fra et bredt udvalg af køkkener – både veganske, vegetariske og fra verdenskøkkenerne. Vi leverer frokost i hele Storkøbenhavn, Nordsjælland og i Aarhusfå tre tilbud her.