Århus har måske tidligere følt sig en smule forbigået, når det gjaldt at tiltrække opmærksomhed til denFrokost i Århus pg Danmark gastronomiske scene. Men det har særligt i de senere år ændret sig. Danmarks næststørste by er blevet drysset med michelin-stjerner, og flere medier – nationale som internationale – har fået øjnene op for, hvad byen har at byde på.

Igennem 00’erne og 10’erne har der været initieret flere tiltag, som skulle markere og fremme det århusianske restaurantmiljø. Og så i de senere år har flere madsteder skudt op i byen. Der kan nævnes det længe ventede Street Food Market, der så dagens lys i 2016, og som er placeret lige ved Hovedbanegården. Derudover kan der nævnes flere restauranter, som er siddende på én michelinstjerne.  Der findes utallige hyggeligt kvarterer og stræder i Århus, hvor man kan nyde et godt måltid mad. Det er ikke kun de dyre gourmetrestauranter, der er tale om her. Den unikke stemning ved åen og de intime områder som eksempelvis latinerkvarteret er blot eksempler på steder, hvor du kan finde rigtig lækker mad.

Frokostordninger.dk samarbejder også med en række af køkkener, som leverer i den jydske hovedstad. Så hvis I selv har arbejdsplads i området og ønsker en delikat frokost serveret dagligt, kan I snildt bestille frokostordning i Århus.

Danmark i det hele taget har rykket sig gevaldigt på madscenen

Udover de to åbenlyse giganter, København og Århus, har det danske land adskillige af andre steder at byde på. Den nynordiske bølge sætter aftryk rundt i hele landet, og den lokale indstilling til at finde og bruge råvarer er populær. Blander man det med restauranter, som er dedikeret til den mere klassiske danske mad, har man et rigtigt godt miks af, hvad restauranter rundt om byder på.

Til modsætning til det lokale og nære er de mange verdenskøkkener, som også kun er vokset sig større i de senere år. I dag er det ikke bare sushi, du kan finde på menuerne. Nej, sushi er nærmest ved at være “old news”. Libanesisk, marokkansk, japansk (som ikke indebærer sushi) er blot eksempler på de køkkener, der skyder frem. Der er altså rig mulighed for at få afprøvet lidt af hvert i det gastronomiske hjørne. Og det opdager både medier og turister udenlandsk også..