Januar måned kan være kold og mørk, men det er også en perfekt tid til at skabe en hyggelig og nærende frokostpause på arbejdspladsen. Mange forbinder vintermad med varme retter, der langsomt spreder duften af velvære, men vintermaden kan også være både let og frisk – især når du bruger de råvarer, som sæsonen byder på.
Vintermad med sæsonens råvarer
Når vi taler vintermad, handler det ikke nødvendigvis kun om varme retter at lune sig på. Det handler nemlig i lige så høj grad om også at bruge sæsonens råvarer. Derfor kan vintermad fx også sagtens være kolde, lækre salater fx kålsalater, rødbedesalat, waldorfsalat eller en linsesalat med årstidens grønt.
I januar er det fx sæson for gulerødder, kartofler, rødbede, pastinak, persillerod og rødbede. Men også flere former for kål og svampe er i sæson. Du kan derfor med fordel bruge disse råvarer i din madlavning.
Her giver vi inspiration til en lang række vinterretter til januar.
Ideer til vintermad i januar
Her får du en liste over god vintermad til frokosten.
Klassisk vintermad
- Brændende kærlighed med kartoffelmos
- Svensk pølseret
- Gryderetter
- Supper
- Tærte
- Ovnbagte rodfrugter
- Kyllingegryde
- Indbagt torsk
Mere eksotisk vintermad
- Dahl
- Ramen
- Kylling i karry
Vintersalater
- Kålsalat
- Waldorfsalat
- Rødbedesalat
- Salat med bagte jordskokker
- Linsesalat
Vegetarisk vintermad
- Bagte auberginer i tomatsauce
- Lasagne med svampe
- Risotto
- Quinoagryde
- Ratatouille