eksempel på gryderet - få opskrifter

Når vinteren sætter ind, og efterårsregnen slår mod vinduet, er der få ting, der kan varme og glæde på arbejdspladsen som en lækker gryderet. Det er ikke kun aftensmaden, der kan drage fordel af de varme og smagfulde retter – de kan også være perfekte til frokost. Gryderetter er ideelle, når du har brug for noget, der både mætter og varmer, samtidig med at de er nemme at tilberede, opbevare og opbevare.

Nedenfor giver vi vores bud på tre forskellige gryderetter – en klassisk, en vegetarisk og en eksotisk, som passer perfekt til frokostbordet i de kolde måneder.

Den klassiske gryderet

En af de helt store klassikere, når det kommer til gryderetter, er selvfølgelig mørbradgryde, som er perfekt til kødelskerne. Den er nemlig fyldt med mørbrad, bacon og cocktailpølser.
Udover kød består en mørbradgryde af lækre grøntsager fx. løg, peberfrugt og champignon. Saucen laves oftest på fløde, hakkede tomater og paprika.

Den vegetariske gryderet

En gryderet er langt fra kun for kødelskerne. Der er nemlig mange lækre vegetariske alternativer til den klassiske udgave. I stedet for kød kan du fylde gryden med bønner og en masse ekstra grøntsager fx. squash, gulerødder, peberfrugt, champignon og løg.
Udover bønner og grøntsager består en vegetarisk gryderet af fløde, hakkede tomater, paprika og hvidløg.

Den eksotiske gryderet

Gryderetter er ikke kun en klassiker i det danske køkken. Mange andre lande gør sig også i de varme, sammenkogte retter. Prøv fx. en eksotisk sammenkogt ret med gulerødder, søde kartofler, kikærter, løg, hvidløg, peanutbutter, flåede tomater og kokosmælk, krydret med paprika og karry.

Tilbehør til gryderetter

Ligesom der findes mange forskellige gryderetter, så findes der også meget forskelligt tilbehør. Nedenfor har vi listet vores favorittilbehør.

  • Kartoffelmos
  • Mos af diverse rodfrugter
  • Ris
  • Blomkålsris
  • Couscous
  • Brød

De fungerer alle sammen rigtig godt til de fleste gryderetter, så vælg det tilbehør, du bedst kan lide, eller brug det du lige har i skabet eller køleskabet derhjemme. Så mindsker du samtidig madspild.