Kransekage er en fast del af de fleste nytårsfester. Mange vælger at købe nytårskagen fra supermarkedet eller bageren, mens andre springer ud i en hjemmelavet kransekage.
Overvejer du at springe ud i en hjemmelavet kransekage i år? Så læs med her. Vi giver dig nemlig de bedste tips og tricks til at få nytårs kransekagen til at sidde lige i skabet.
Det skal have for øje, når du laver hjemmelavet kransekage
Inden du går i gang med årets kransekage og følger den opskrift, du ønsker at benytte, er det en god idé at have styr på det grundlæggende, når det kommer til valg af ingredienser og arbejdsprocesserne.
Derfor lister vi her 7 gode råd, du skal have for øje.
1. Kransekage skal laves på rå marcipan
En essentiel og uundværlig del af kransekagen er marcipanen. Derfor er det første råd naturligvis, at man skal sørge for at købe en ordentlig marcipan af god kvalitet. En god marcipan er ren/rå marcipan uden for meget sukker. Der er flere måder, du kan undersøge dette på.
I Danmark er der tradition for, at der er tale om ren marcipan, hvis den består af minimum 60 % mandler og maks. indeholder 35 % sukker. Så tag et kig på bagsiden af marcipanen. Derudover kan du også mærke på marcipanen. Hvis den er blød, er det et tegn på, at der er meget sukker i. Gå derfor efter de mere hårde.
2. Massen skal være helt ensartet
For at få den flotteste form på din hjemmelavede kransekage til nytår, er det vigtigt, at kransekagemassen er gennemarbejdet og ensartet. Sukker og marcipan skal derfor være arbejdet godt ind i marcipanen for at få det bedste resultat.
3. Sørg for at køle massen ned
I opskrifter på kransekage står der, at kransekagemassen skal køle af og opbevares koldt, inden man former. Dette punkt er meget vigtigt, hvis man vil være sikker på at få en flot form på kagen.
4. Brug gerne udstikker, hvis du skal lave et tårn
For at få den flotte, klassiske form på kransekagen, kan du med stor fordel bruge et udstikkersæt. Man kan også sagtens gøre det i hånden, men det kræver meget stor omhyggelighed.
5. Tryk toppene af ringene lidt flade
Når du er klar til at samle din kransekage, kan det være en rigtig god idé at rykke toppen af hver ring lidt flad. Så er det nemlig nemmere at stable tårnet.
6. Put glasur mellem hver ring
For at gøre det endnu nemmere at stable kransekagens tårn og få det til at stå flot, er det en god idé at bruge glasuren som lim. Sørg derfor for at sprøjte en smule glasur ud på bunden af hver ring – på nær den nederste..
7. Lav kransekagen i god tid
Det tager noget tid at lave en god kransekage. Derfor er det sidste råd, at du sørge for at lave den i god tid. Du kan sagtens lave den dagen før eller et par dage før. Kransekage kan nemlig holde sig op til fem dage i køleskabet i en lufttæt beholder.
Vil du have flere tips og tricks?
I vores blogunivers her på siden deler vi løbende inspiration, opskrifter og tips og tricks. Hold øje og få en masse sæsonaktuel og nyttig viden.