JulesmåkagerDer er ikke mange dage til, kalenderen viser december. Butikkerne har i mange uger solgt julepynt, og det første lys i adventskransen er allerede brændt ned. Med andre ord, julen er over os, og det kan kun betyde, at det er tid til én ting: Julesmåkager.

Der er nemlig ingen december uden hjemmebagte julesmåkager, som man kan “snacke” i løbet af hele måneden og servere for sine julegæster. Men hvordan holder de sig bedst? Og hvordan undgår man, at de bliver kedelige eller dårlige? Det svarer vi på her, hvor vi har samlet de bedste råd til at få julesmåkagerne til at holde sig længere.

Julesmåkagers holdbarhed

Julesmåkager kan som udgangspunkt sagtens holde sig længe. Det er dog lidt forskelligt fra julekage til julekage, hvor længe de holder.

Har du fx lavet klejner, kan du ikke forvente meget mere end en holdbarhed på et par dage på grund af deres høje fedtindhold. Vaniljekranse, som ofte også indeholder meget smør, kan dog godt holde hele december. Brunkager og pebernødder kan faktisk holde sig i flere måneder.

6 tips til at holde julesmåkagerne friske og sprøde hele december

Selvom de fleste julesmåkager som udgangspunkt kan holde sig hele december, er det alligevel godt med et par tips og tricks til at holde dem friske og sprøde. Der er nemlig ikke noget værre end en brunkage uden knæk og en pebernød uden knas.

  1. Sørg for at opbevare kagerne i beholdere eller dåser, der slutter helt tæt.
  2. Hvis du er i tvivl, om beholderen er helt tæt, kan du lægge et stykke papir mellem kager og låg.
  3. Opbevar hver slags småkage i hver sin beholder.
  4. Opbevar altid julekagerne ved stuetemperatur. Hvis du stiller dem i køleskabet bliver de bløde.
  5. Der findes forskellige husmortricks til at holde julekagerne friske. Prøv fx. med sukkerknald eller et stykke brød i kagedåsen. Det skulle efter sigende suge fugt og holde kagerne sprøde. Du kan også lægge et stykke papir imellem hver lag af småkage.
  6. Frys evt. nogle af julesmåkagernen ned og gem dem til senere på måneden. Hvis du vil fryse dem ned, er det faktisk allerbedst at fryse en ubagt pølse dej, og så først bage dem efter.

Flere tips og tricks?

Besøg vores blogunivers, hvor vi hver måned deler inspiration, opskrifter og gode råd.