Foråret bringer friske farver, nye smagsoplevelser og en spirende energi, der inspirerer os til at omfavne det lysere og lettere køkken. Foråret er ikke alene til at se og smage på, men også duft, følelse og lyde. Med foråret kommer også et væld af sæsonens friske råvarer, der kan forvandles til lækre frokostretter, der er fyldt med smag og næring. Få aktiveret alle dine sanser, når du skal nyde din mad på arbejdet, så det ikke alene er en smagsoplevelse, men meget mere end det. Lad os udforske nogle frokostretter, der vil bringe liv til dit forår.
Frokostretter forår – friske smagsoplevelser
Foråret er en tid, der er fyldt med friske grøntsager, sprøde salater og lette måltider. Du har utallige muligheder, når det kommer til frokostretter og forår, og det kan være svært at sammensætte en sund og nærende frokost, selvom mulighederne er mange. Det kan en sund frokostordning hjælpe dig med, og det kan også være en økologisk frokostordning. Alt afhængigt af dine og dine kollegers præferencer, kan en frokostordning tilpasses til den sæson, I befinder jer i, således at I får det bedste med fra foråret, sommeren, efteråret og vinteren.
Her er inspiration til nogle lækre frokostretter, der omfavner forår, smag og næringsstoffer. Det er forårsretter, som kan indgå i en frokostordning.
Grønne salater med asparges og friske urter
Ingredienser:
- Grønne bladgrøntsager – fx spinat, baby spinat eller romainesalat
- Asparges
- Friske urter – fx dild, persille eller basilikum
- Agurk
- Cherrytomater
- Avocado
- Topping – fx æg, tofu, fetaost, kikærter
- Dressing – fx dijonsennep blandet med olivenolie, saft fra citron, salt og peber
- Fuldkornsbrød
Ovenstående ret er let og nærende, og det er en ret, som består at vitaminer, mineraler, protein, fibre og sunde fedtstoffer, der alle er vigtige for dig.
Quinoa- og grøntsagssalat
Ingredienser:
- Quinoa – kogt
- Forårsgrøntsager – fx broccoli, squash og gulerødder (stegte eller ristede)
- Ærter – friske
- Mandler eller valnødder – ristede
- Dressing – fx citronsaft, olivenolie og granatæble sauce
- Topping – mynte eller persille
- Fuldkornsbrød
Thai kokosnøddesuppe
Ingredienser:
- Kokosmælk
- Grøntsagsbuljong
- Friske forårsløg
- Frisk ingefær
- Frisk hvidløg
- Limeblade og citrongræs
- Røde peberfrugter
- Svampe
- Proetin – rejer eller tofu
- Topping – sesam og frisk chili
Couscous med frugt og nødder
Ingredienser:
- Couscous
- Tørret frugt – fx abrikoser, dadler og tranebær
- Ristede nødder – fx mandler, valnødder eller pistacienødder
- Dressing – olivenolie, citronsaft og spidskommen
- Topping – mynte og koriander
Forår og frokostretter er en tid med næring og nydelse
Du kan sætte større fokus på din sundhed og dit velvære med en sund frokost. Foråret byder på mange råvarer, som kan give dig sanseoplevelser, når du nyder krydrede (smag og duft), farverige (syn) og knasende (hørelse) forårsretter. Disse forårs frokostretter er ikke kun fyldt med friske smage, men de er også rige på næringsstoffer og antioxidanter, der vil give din krop det energi, den har brug for. Mange af forårets råvarer kan indgå i en lækker vegetar frokostordning eller en vegansk frokostordning. Mulighederne er som nævnt mange, og hos Frokostordninger.dk kan vi matche de køkkener, der bedst imødekommer jeres ønsker til en frokostordning.