forskellige typer græskar

Mange forbinder græskar med pynt og uhygge i forbindelse med Halloween. Men det kan meget mere end blot at være noget, vi udhuler og stiller ud med lys i til Halloween. Det er nemlig smagfuldt og er oplagt at få inkorporeret i efterårets madlavning.

Derfor ser vi her nærmere på græskaret og giver dig 4 ideer til, hvordan du kan få det ind i både det salte og søde køkken.

Sådan smager græskar

Der findes forskellige slags græskar, og derfor kan smagen variere en smule. Det klassiske Halloweengræskar, man udhuler og stiller foran døren, er neutralt i smagen og tåler derfor mange krydderier. Fx timian, salvie, chilli og rosmarin. 

Mange af de andre slags fx. butternut og hokkaido er mere sødlige og nøddeagtige i smagen, når de bliver varmet op. Derfor fungerer de fantastisk både til aftensmad, i salat og som en lækker dessert.

Vær opmærksom på, at “pyntegræskar” ikke kan spises.

Græskar som tilbehør til aftensmaden

Græskar smager fantastisk, når man tilbereder det i ovnen. Kødet bliver blødt, saftigt og sødligt. Prøv at skære et hokkaidogræskar ud i “fritter” eller i mindre tern, vend det i olivenolie og drys med salt, og smid det i ovnen i 20-30 minutter ved 200 grader. Det fungerer perfekt som tilbehør til fx. kød eller i en salat.

Græskarsuppe – perfekt til efterårets aftener

Efteråret er sæson for supper, og når man kaster sig over det, er det oplagt at overveje en græskarsuppe. Det smager nemlig helt fantastisk, er nemt at lave, og så luner det godt i den kolde tid. Man kan bruge forskellige slags græskar i sin supper. 

Se vores opskrift suppe med butternut squash her.

Græskarkage – perfekt til efterårshyggen

Når det bliver køligere og mørkere, får vi lyst til at rykke sammen og hygge lidt ekstra meget. Hvad bedre end at gøre det med en lækker græskarkage. Græskar fungerer nemlig perfekt i kager. Græskarkage minder meget om klassikerne gulerodskage og squashkage. Prøv derfor at erstat gulerod eller squash med hokkaido græskar, når du skal bage. Du vil ikke fortryde det.

Græskarkerner som snack eller topping

Mange kan måske fristes til at smide græskarets kerner direkte i bio-spanden. Men det er synd og spild af lækre kerner. Græskarkerner smager nemlig fantastisk, hvis man steger dem på en pande med salt. Pandestegte græskarkerner passer perfekt som topping på en suppe, knas i en salat eller som en snack.

Vil du have flere ideer? 

Flere gange hver måned opdaterer vi vores blog med ideer, inspiration og opskrifter til dig, der elsker mad. Her kan du allerede nu finde mange gamle indlæg, der stadig er aktuelle.