Let salat inspirationEn let salat passer til mange situationer. Uanset om det drejer sig om en hurtig frokost, en let aftensmad eller tilbehør til gæstemaden, er en let og lækker salat det oplagte valg. Det er en fantastisk mulighed for at få noget friskt, nærende og smagfuldt på tallerkenen – og så kan det laves på få minutter og sammensættes på utallige måder.

Mangler du inspiration til en let salat? Så læs med her, hvor vi deler 8 ideer til lette og lækre salater fyldt med smag og gode næringsstoffer. Fire af ideerne er perfekte som et let hovedmåltid, og de fire andre passer perfekt som tilbehør til en ret. Så her kan du nemt og hurtigt finde en let salat, der passer til dit formål.

 

Let salat som hovedmåltid

Med en let salat til frokost eller aftensmad behøver du ikke gå på kompromis med hverken mæthed eller velsmag. Salaterne her er nemlig fyldt med næringsrige og smagfulde grøntsager og proteinkilder, der sikrer både mæthed og velsmag.

1. Quinoasalat

En perfekt salat, der er let at lave og smager fantastisk, er en proteinrig quinoasalat. Bland kogte quinoa sammen med spidskål, sprøde cherrytomater, rødløg, avocado, granatæblekerner og fetaost. Top den med hjemmelavet honning-sennepsdressing bestående af tre dele honning og én del sennep samt olivenolie og en smule vand.

2. Laks og avocadosalat

Lav en bund af hakket hjertesalat, avocado, mango, hakkede mandler og chili og top det med et saftigt stykke laks. Fuldend retten med saften fra frisk citron.

3. Mexicansk salat

Et godt bud på en let salat er en mexicansk salat, som består af kyllingebryst i skiver, sorte bønner, majs, avocado, cherrytomater, finthakket rødløg og friske koriander. Server den med en salsa eller lignende.

4. Bagte grøntsager med balsamico

Bag rodfrugter fx kartoffel, gulerødder og rødbede og bland dem sammen med frisk rucola og gedeost. Top salaten med balsamico.

Let salat som tilbehør

Salat behøver ikke være hovedelementet i et måltid. Det gode ved en let salat er, at den også passer perfekt som tilbehør.

1. Vandmelonsalat

Om sommeren er der intet bedre end en vandmelonsalat til et stykke grillet kød (eller vegetarisk alternativ). Skær vandmelon i mundrette bidder og bland det med frisk rucola, feta og rødløg.

2. Græsk salat

Server en let, græsk salat bestående af cherrytomater, rødløg, oliven, sprød agurk og cremet fetaost vendt i olivenolie, oregano og salt.

3. Blåbærsalat

Prøv en frisk, velsmagende og sprød salat med en base af spidskål vendt sammen med smagfulde blåbær, fyldige selleri, hakkede mandler og salatost.

4. Tomatsalat

En perfekt salat som tilbehør er en frisk tomatsalat. Skær en frisk mozzarella og store blommetomater i skiver, og anret det på en tallerken skiftevis tomat og mozzarella. Pynt med friske basilikumblade. Hæld forsigtigt balsamico ud over salaten.

Find mere inspiration i vores blogunivers

Vil du have mere inspiration til madlavningen? Så besøg vores blogunivers. Her deler vi løbende opskrifter, tips og tricks og viden om mad, råvarer og madlavning.