Det kan være svært at sammensætte en god menu til efteråret, når vi har en travl hverdag. Vil du gerne byde dine gæster på god og lækker efterårsmad? Det kan vi hjælpe dig med at sammensætte ud fra råvarer, der hitter i efteråret. Efterårssæsonen har meget at byde på, og det er ikke en smal sag at byde på efterårsmad til gæsterne. Du har hjælp at hente her, hvor du selvfølgelig kan kombinere dine favoritråvarer til en udsøgt efterårsmenu.
Supermarkederne har heldigvis et bredt udvalg af efterårets grøntsager, frugter, svampe, krydderurter og fisk, så vi ikke skal søge efter råvarer flere steder. Det hjælper også på tiden, at vi kan finde alt i en butik. Bliv klogere på efterårssæsonen råvarer så din mad bliver omdrejningspunktet under og efter middagen, hvor du ved at følge vores bud på en smagfuld efterårsmenu kan servere sund efterårsmad til dine gæster.
Få efterårets farver med i maden.
Et af de mest anvendte grøntsager i efteråret er græskarret, som er en lækker starter, når det serveres som en dejlig fyldig suppe. Dine gæster skal selvfølgelig ikke være foruden denne velsmagende oplevelse og den nydelige orange farve, og derfor har vi medtaget den i efterårsmenuen.
Ingredienser til græskarsuppen (4 pers.):
- Græskar
- Hvidløg (1 stk.)
- Løg (100g)
- Madlavningsfløde (1dl)
- Salt (10g)
- Peber (Friskkværnet)
- Vilde svampe (200g Karl Johan / Kantarel)
- Chili
- Hønsefond (5dl)
- Citronsaft (3spsk.)
- Græskarkærner
- Smør
Tilberedning af græskarsuppe:
Start med at skrælle græskarret og skær det i grovetern. Pil og hak hvidløget og 100g løg. Smørret skal du bruge til at svitse de hakkede løg, hvor efter du tilsætter de grove græskartern. Tilføj din hønsefond, og giv det ca. 15 minutter at koge i, inden du tilsætter madlavningsfløden. Når du har tilsat fløden, så skal du lige give kogningen yderligere 5 minutter, så fløden forener sig med græskarret og løgene. Bemærk at de grove græskartern skal være mør, så det kan godt tage lidt længere end de 5 minutter. Blend suppen så den bliver i konsistensen, og hvis den føles tyk, så skal du blot tilføje vand. Tilsæt peber, salt, chili og citronsaft. Smag sin suppe til, så den bliver blød og lækker. Suppen toppes med ristede svampe og ristede græskarkærner.
Kunne I tænke jer en lækker vegetarisk frokostordning? Så læs mere om mulighederne her.
Inspiration til efterårshovedretten
Hvis dine gæster er til fisk, så byder efteråret på en lang række fisk. Rødspætte, kulmule og laks pryder bordet i de danske hjem i efterårssæsonen. Fisk er sundt og ikke mindst næringsrigt, og med de rette råvarer kan retten bringe smilet frem hos gæsterne, som du har på besøg til efterårsmad. Kål, Svampe og æbler er alle ingredienser, som giver et ekstra pift til fisken.
Vinen til efteråret
En god Chardonnay er et af de foretrukne vine, der kan assistere smagen af en velsmagende efterårssuppe. Hvis I er mere til det søde, så kan en Pinot Gris være det oplagte valg. Begge vine egner sig til efterårsmaden, og de giver en god varme samt hyggelige stunder.