halloween retter

Årets måske uhyggeligste årstid står for døren – og den uhyggelige stemning spreder sig nu til dit køkken. Når allehelgensaften fejres i dit hjem, kan du overraske familien med retter, der får selv de roligste mennesker til at springe op af stolen. Her giver vi dig et par gode råd til uhyggelige retter, der sætter gang i halloween fejringen.

Halloween i Danmark

Halloween traditionerne kommer fra den anden side af Atlanten, og den amerikanske helligdag vandt først virkelig indtog i Danmark efter år 2000. Siden da har flere skoler og daginstitutioner fejret helligdagen med uhyggelig oppyntning og kostumer. I de danske butikker kan man næsten ikke overse halloween længere, da de er prydet med edderkoppespind, græskar og spøgelser.

Det er særligt en del af traditionen, der virkelig taler til børn og barnlige sjæle. Traditionen går selvfølgelig ud på, at man klæder sig ud i det mest uhyggelige kostume og går fra dør til dør mens man råber “slik eller ballade”.

Hvis vi går helt tilbage i tiden, så stammer traditionen faktisk fra det keltiske folkefærd i Vesteuropa, der plejede at fejre, at sommeren gik på hæld, og at høsten var i hus. Men nok om halloweenens historie – det er tid til uhyggelige retter.

Inspiration til to uhyggelige retter til din halloween

Der er mange forskellige måder at opnå chok effekten, når dine uhyggelige retter rammer spisebordet.
En ting er sikkert, det bliver en blodig affære – eller det kommer i hvert fald til at ligne det.

Uhyggelig hjernekage

Den første af de uhyggelige retter er ikke for sarte sjæle. Med denne ret kommer du til at ligne en gal doktor, der kommer lige fra klinikken med en frisk menneskehjerne – men det er nu bare en kage. Det er nemt at komme i gang med hjernekagen, og den uhyggelige ret er et perfekt halloween projekt, som du kan lave sammen med ungerne.

Til den uhyggelige hjernekage skal du bruge:

  • 200 gram smør
  • 2 spiseskeer med kakao
  • 2 spiseskeer med mælk
  • 200 gram sukker
  • 4 mellemstore æg
  • 200 gram hvedemel
  • 1 teske med bagepulver
  • 300 gram jordbærmarmelade eller hindbærmarmelade
  • 150 gram hakket hvid chokolade
  • 200 gram marcipan
  • 100 gram flormelis
  • En masse rød frugtfarve

Nu er det tid til at lave din uhyggelige hjernekage:

  1. Start med at forvarme ovnen til 175 grader.
  2. Smør en kageform godt ind med smør.
  3. Tag en stor skål ud af skabet og pisk smør og sukker sammen, indtil massen bliver luftig og let.
  4. Tilsæt dine æg til blandingen et efter et, hvor du løbende pisker det sammen, indtil det er godt blandet sammen.
  5. Nu er det tid til at tilføje mel og bagepulver, imens du stadig pisker løbende, så massen er ensartet og glat.
  6. Så tager du dejen og deler i to lige store stykker.
  7. I den ene del af dejen tilsætter du mælk, kakao og rød frugtfarve for at skabe den blodige del af hjernen.
  8. Først hælder du den lyse den af dejen ud i kageformen. Dernæst tilføjer du den blodige del af hjernen ovenpå, hvor du trækker en kniv rundt for at skabe hjernens karakteristiske udseende med riller.
  9. Bag kagen i 25-30 minutter i den forvarmede ovn, så kagen bliver fast. Lad så kage køle af.
  10. Når kagen er helt afkølet, kan du skære den over i to lige store stykker lige i midten, og så er det tid til blodet.
  11. Spred hindbær- eller jordbærmarmelade ud over hele hjernekagen for at simulere blodet.
  12. Nu kan du lave din glasur ved at blande fintrevet marcipan med flormelis. Tilsæt rød frugtfarve, indtil det virkelig ligner blod. Hæld glasuren ud over hele kagen.
  13. Nu kan du igen køre en kniv hen over kagens overflade for at tegne de karakteristiske årer på hjernen.
  14. Lad glasuren stivne inden du serverer den for dine udklædte gæster.

Uhyggelige mumie-pølsehorn

Vores andet bud på en uhyggelig ret er væsentligt nemmere at gå til. Med ganske lidt anstrengelser kan du forvandle klassiske pølsehorn til en lækker snack, der er perfekt til en god tur rundt om blokken i kostumerne.

Alt du skal bruge til pølse-mumierne er:

  • En pakke butterdej
  • En pakke pølser
  • Ketchup

Fremgangsmåden for pølse-mumierne er meget simpel

  1. Først skærer du butterdejen ud i tynde skiver, så skærer du pølserne over på midten, så vi ender med en lille bite-size snack.
  2. Tag dine lange, tynde strimler af butterdej og begynd at vikle dem rundt om de halve pølser. Efterlad et lille stykke i den ene ende uden butterdej, så der er plads til et uhyggeligt ansigt.
  3. Nu bages de små mumier i ovnen ved 180 grader i 14 minutter – eller indtil butterdejen bliver lidt gyldenbrun.
  4. Når de små mumier kommer ud af ovnen, tager du din ketchup frem og placerer to små blodige mumie-øjne i det lille felt uden butterdej.
  5. Nu har mumien fået to blodige øjne og er klar til at blive spist af børn og barnlige sjæle i alle aldre.