grill i sensommeren

Tager man de meteorologiske briller på, har juli måned ikke været prængende. Faktisk har der kun været to reelle sommerdage, hvis man går ud fra reglen om, at der skal være over 25 grader et eller flere steder i landet. Der er bedre prognoser for august, hvor solen stille og roligt er begyndt at kigge frem. Og hvis der er én ting, vi er gode til i Danmark, når solen og varmen nærmer sig, så er det at finde grillen frem. Den velkendte duft af grill bringer for mange en masse dejlige minder frem, men vi kan også være tilbøjelige til at kokkere de samme retter. Pølser, flanksteak og spareribs er velkendt i de fleste ører, men hvad kan du ellers finde på, hvis menuen ikke skal lyde ens alle dage? Vi giver dig her et par tips, som sikrer en utrolig smagfuld middag.

Den langsomme – men meget smagsfulde

Pulled pork er ikke noget nyt i køkkenerne, men det er alligevel ikke alle, der tager den fornødne tid og laver den fra bunden. Det er nemt at tage den nemme genvej og købe det færdiglavet. Men du må endelig ikke snyde dig selv for resultatet, du får ved selv at lave det fra bunden, da det smager, som himlene synger. Det kræver selvfølgelig, at du sætter kødet på i god tid – oftest omkring 10-12 timer. Men når først kødet er færdigt, er både sener og fedt smeltet væk, og kun det helt møre kød er tilbage! Det er op til dig selv, om du vil bruge det helt fantastiske kød til den traditionelle burger med coleslaw. Alternativt kan du putte det i en lækker taco eller quesedilla med masser af avocado og creme fraiche.

Den fra havet – som mange drømmer om at spise mere af

Der er mange af os, der jævnligt sætter et mål om at spise mere fisk. Men sker det? Nogle kan svare ja, andre nej. Har du svært ved at få indført alt det gode i havet i din kost, kan grillen være det rigtige sted at starte. Det er ikke bare nemt og hurtigt, det smager også helt fantastisk, når fisken har fået en smule røg i smagen. Og sigter du efter en sundere kost, kan du også nemmere spare på fedtstoffet, når du steger fisken på grillen. Du kan bruge nærmest alle former for fisk, men især de hvide er fantastiske.

Den søde – som sagtens kan laves på varmen

Grillmad indbefatter ikke kun det salte køkken. Også desserten kan kokkereres på gløderne, hvilket kan bidrage med nogle anderledes smage, end du ellers er vant til. Der er mange muligheder, men særligt frugter har et stort potentiale. Du kender måske allerede den brændte banan, den brændte ananas eller den brændte fersken fra køkkenet, hvor de har fået en tur på panden. Men dén smag kan du  replikere og forbedre (markant) ved at anvende en grill i stedet for en pande. Husk endelig vaniljeisen som tilbehør!