Der er ikke noget så skønt som at sprede lidt glæde på arbejdspladsen. Og hvad bedre end at gøre det med en lækker kage til arbejdet. Det kan både være i en særlig anledning, fx fødselsdag eller ferie, eller det kan blot være, fordi du ønsker at forkæle kollegerne. En velsmagende kage kan ligesom en firmafrokost øge fællesskabsfølelsen og bidrage til hyggelige øjeblikke i løbet af en travl arbejdsdag. Her kan man fokusere på og være sammen om noget andet end arbejde for en stund.

Når det kommer til at vælge den perfekte kage til kollegaerne, kan det være en udfordring at finde den rette balance mellem smag, balance og individuelle præferencer.Overvejer du at lave kage til arbejdet og glæde dine kollegaer med lidt hjemmebag? Så læs med her, hvor vi giver tips og tricks, hvis du skal lave kage til kollegaerne.

 

Det skal du tænke over, når du vælger kage til arbejdet

Når du bager kage til andre, fx dine kollegaer, er der flere ting, du skal tænke på. 

  1. Først og fremmest skal du tænke på, hvor mange kollegaer I er på arbejdspladsen. Nogle former for kage er mere egnet til mange mennesker end andre. Det gælder fx kager, der kan laves i en bradepande.  
  2. Derudover skal du tænke over transporten af kagen. Cykler du eller tager offentlig transport på arbejde, kan det være svært at have kage i store mængder med sig, ligesom nogle former for kage nemt bliver beskadiget under transporten. Sørg derfor for at vælge en kage til arbejdet, som nemt kan transporteres. 
  3. Tænk også i opbevaring af kagen. Hvis I ikke har særlig meget køleplads på arbejdet, kan det være en god idé at vælge en kage, som kan opbevares ved stuetemperatur og ikke kræver plads i køleskabet. 
  4. Det er en utrolig sød gestus at bage kage til arbejdet og kollegerne. Men det vil jo være ærgerligt, at ingen kan eller vil spise den. Derfor er det naturligvis en god idé at have kollegaernes præferencer for øje, inden du vælger, hvilken kage du skal bage. Måske er der en kollega, som er glutenallergiker, nøddeallergiker eller mælkeallergiker? Eller måske er der flere kollegaer, som foretrækker en sundere kage. 
  5. Glem ikke hygiejne. Sørg for selv at holde en god hygiejne i køkkenet, og overvej om kagen evt kan laves som portionsanretninger. Hvis mange mennesker tager fat i den samme  

Hvilken kage skal jeg bage til kollegerne? Her er 9 bud