Morgenmad er dagens vigtigste måltid, da det er vigtigt at få en sund og nærende start på dagen. Men det kan være svært at komme op med ideer til morgenmad, især når man har travlt om morgenen. Derfor har vi samlet 4 ideer til morgenmad, der både er sunde, lækre og nemme at tilberede i en travl hverdag.

 

1. Chiagrød med frugt

Chiagrød er en af de nemme, lækre og sunde ideer til morgenmad, som tilmed kan forberedes aftenen før. Du skal blot tage den ud af køleskabet og toppe med frugt om morgenen.

Til din chiagrød skal du bruge:

  • 2 spsk. chiafrø
  • 2 dl mælk (du kan bruge lige præcis den mælk, du foretrækker)
  • 2 spsk. skyr eller græsk yoghurt
  • Lidt salt
  • Lidt vaniljepulver

Du kan toppe den med fx

  • Bær eller bærkompot
  • Banan
  • Honning
  • Hakkede mandler
  • Peanutbutter

Det eneste du skal gøre er at tage chiafrø og mælk i en beholder med låg og lade det stå i køleskabet natten over. Når du står op, kan du så røre det hele rundt med skyr, salt og vaniljepulver samt toppe med den ønskede topping. Nemt, sundt og lækkert!

2. Skyr med bær og topping

Når vi snakker ideer til morgenmad, bliver det næsten ikke nemmere end en lækker omgang skyr eller græsk yoghurt med topping. Køb din yndlingsskyr og top den med frisk bær og lidt granola. Wupti, så er du hurtigt mæt og klar til dagens gøremål.

3. Rugbrød eller grovbolle med ost

Rugbrød eller en grovbolle er en god kilde til fibre. Derfor kan du med fordel starte dagen med 1-2 skiver rugbrød med mager ost.

Smoothie Bowl morgenmad ide4. Smoothie eller smoothie bowl

En af de lækre og vitaminfyldte ideer til morgenmad kunne være en hjemmelavet smoothie eller smoothie bowl. Blend de ønskede frugter fra frost med en smule væske. Ønsker du din smoothie som en smoothie bowl, kan du tilsætte havregryn og/eller dadler, som vil give det en tykkere konsistens.

Vi håber, at disse ideer til morgenmad har inspireret, uanset om du normalt spiser morgenmad, men bare ønsker ny inspiration, eller hvis du aldrig spiser morgenmad, men gerne vil.

Derfor skal man huske morgenmaden

Mellem 10 og 30 procent af danskerne spis ikke morgenmad. Det er dog en god idé ikke at springe morgenmaden over. Det skyldes dels, at morgenmad giver energi til dagens gøren og laden, men det hjælper også til at holde vægten mere stabil. En god bund fra starten af dagen sikrer nemlig, at man spiser færre snacks i løbet af dagen. Forskning viser faktisk også, at folk, der spiser morgenmad, er bedre til at holde vægten efter en slankekur.

Forskning viser desuden, at børn, som spiser morgenmad, er mindre tilbøjelige til at blive overvægtige, tænker og husker bedre, har bedre trivsel samt har bedre koncentrationsevne

Det er derfor en god idé ikke at springe morgenmaden over, men derimod husker sig selv på, at lidt morgenmad er bedre end ingenting. Måske kan ideer til morgenmad fra denne artikel inspirere?

Vil du have endnu mere inspiration?

I Frokostordninger.dks blogunivers finder du et hav af opskrifter og inspiration til madlavningen i køkkenet.