Påsken står for døren og det betyder traditionen tro at familier og venner mødes og holder påskefrokoster over det ganske land med alt, hvad der sig dertil hører af påskefrokost mad og traditionel dansk påskemad.
Står du og mangler inspiration til, hvad du skal servere af lækker påskemad, får du her en god opskrift på mad til påske.påskelam - frokostordninger-300x200

Påskelam

I Danmark er der en særlig tradition for at spise lam til påske, men hvordan kan det egentlig være at man spiser lam til påske?

Som med så mange andre traditioner i Danmark, kan man finde de grundlæggende årsager i kristendommen. Det samme gør sig gældende med hensyn til, hvorfor vi spiser lam til påske.

Ifølge folkekirken.dk spiser vi i Danmark nemlig lam til påske, fordi lammet symboliserer Jesus og påskens budskab, og i Bibelen bliver Jesus ofte kaldt “Guds lam”.

 

Her får du vores opskrift på en lækker opskrift på langtidsstegt lammekølle:

Langtidsstegt lammekølle

Ingredienser:

  • Lammekølle (ca. 3 kg.)
  • Frisk timian
  • Frisk rosmarin
  • 1 citron
  • 4 fed hvidløg
  • ½ flaske rødvin
  • 50 g smør
  • Salt & peber

Fremgangsmåde:

  • Skær overflødigt fedt fra lammekøllen
  • Placér lammekøllen i et ildfast fad
  • Gnid lammekøllen ind i hvidløg
  • Læg timian og rosmarin oven på køllen
  • Skær citronen i skiver, og læg skiverne ovenpå din lammekølle
  • Hæld den halve flaske rødvin i det ildfaste fad sammen med lammekøllen
  • Sæt lammekøllen i ovnen på 115 grader i ca. 3 timer
  • Mål temperaturen som skal være ca. 64 grader.
  • Tag lammekøllen ud af ovnen
  • Hæld stegeskyen i en gryde og brug den til at lave sauce med
  •  Lad lammekøllen hvile i mindst 10 minutter inden den spises

Sauce på stegesky

Fremgangsmåde:

  • Stegeskyen koges op, og reduceres lidt
  • Pisk enten fløde eller smørklumper i saucen

Så er der mad til påskebordet – velbekomme og god påske!

 

Her kan du finde flere lækre opskrifter.

3 tilbud på frokostordninger