inspiration til forårsmad i det gode forårsvejr

I marts måned bliver det officielt forår, og dermed går vi varmere og endnu lysere tider i møde, og det bærer de danske råvarer præg af.

Det er nemlig sæson for danske råvarer såsom: kartofler, rabarber, gulerødder, ramsløg, agurker, tomater og porrer, som man med fordel kan benytte sig af til madlavningen derhjemme.

Ved at gøre brug af sæsonens råvarer får du helt klart den bedste smagsoplevelse, fordi råvaren er høstet mens den er på sit højdepunkt, og derfor er friskere og indeholder mere smag.

Her får du lidt inspiration til nogle gode opskrifter på lækker forårsmad, der gør brug af danske forårsråvarer, så du selv kan gå i køkkenet og kokkerere.

Tomatsuppe

Brug de danske forårstomater til at lave en herlig, kold tomatsuppe med masser af smag.

Ingredienser (Til 4 personer)

  • 2 kg tomater
  • 600 gr agurker
  • 1 stort løg
  • 2 Røde peberfrugter
  • 3 tsk paprika
  • 3 fed hvidløg
  • 5 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  • Skær dine tomater i små stykker.
  • Skær dine peberfrugter i små stykker.
  • Skær agurken i mindre stykker og fjern kernerne.
  • (Husk at rense dine grøntsager inden)
  • Pil og hak dine løg og hvidløg i grove stykker
  • Blend dine grøntsager i en blender – den skal ikke være helt tynd
  • Hæld suppen over i en stor skål og mix krydderier, olie og eddike i.

Nu er suppen færdig og skal bare på køl i et par timer og så er den klar til spisning. Se dét er lækker forårsmad!

Rabarbertrifli

Rabarbertrifli er en utrolig velsmagende dessert, som også er meget nem at lave.

Man kan eventuelt skifte fløden ud med mere kalorielette varianter, hvis man ikke vil have den helt så fed.

Ingredienser (Til 4 personer)

  • 350 gr friske rabarber
  • 70 gr sukker
  • 20 gr flormelis
  • Vaniljekorn fra en vaniljestang
  • 2 æggeblommer
  • 100 gr makroner
  • 250 ml fløde

Fremgangsmåde

  • Skær dine rabarber i små stykker og kog dem sammen med sukker og vaniljekorn. De skal koges indtil de er møre
  • Herefter skal det køle af
  • Pisk æggeblommerne sammen med flormelis
  • Pisk fløden til skum og rør det sammen med æggemassen
  • Nu skal makronerne knuses let og kommes i bunden af en skål, og derpå skal rabarberne ovenpå og til slut skal cremen over.

Kold kartoffelsalat

Den sidste forårsmad ret er kold kartoffelsalat, som er fantastisk med gode danske kartofler og purløg.

Ingredienser (Til 4 personer)

  • Salat
  • 1 kg kartofler
  • 5-6 grønne asparges
  • 4 spsk purløg
  • 1 bdt radiser

Dressing

  • 2/3 dl olivenolie
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 spsk honning
  • 1,5 spsk æbleeddike

Fremgangsmåde

  • Først koges kartoflerne møre og herefter kommes de i koldt vand
  • Asparges skæres i stykker på 2 cm. og koges hurtigt i ét minut, hvorefter de skal overhældes med koldt vand
  • Skær radiserne i tynde skiver
  • Skær kartoflerne i tern
  • Mix det hele sammen i en skål og krydr med med salt og peber
  • Pisk honning, sennep og olie sammen i en lille skål, og tilføj til sidst æbleeddiken.
  • Vend dressingen sammen med kartoflerne

 

God fornøjelse med at lave forårsmad i køkkenet!

Klik her for yderligere inspiration til lækre opskrifter.