Kender du det, når spisepausen på arbejdet er lige ved at være der, så begynder hjernen at tænke på alle de usunde fristelser, du ellers havde besluttet dig for om morgenen ikke skulle være din frokost i dag. Det er helt normalt. Har man arbejdsplads i en storby fx København, så er der nemlig mange muligheder for en sund frokost, men især også en usund frokost. Med fare for at fralægge sig alt ansvar, for det kan man selvfølgelig ikke, så har hjernen faktisk en del af skylden for trangen til de usunde fristelser. 

Derfor får hjernen trang til usunde fristelser

For hjernen er nemlig altid på jagt efter mad, og der findes et særligt belønningssystem i hjernen, som godt kan lide mad, der enten består af sukker eller mad som hurtigt kan omdannes til sukker. Det skyldes, at vores hjerner ikke har plads til at holde på energien i små depotrum, så den fortæller dig, at du skal vælge noget mad med meget energi, fordi det gør hjernen glad og tilfreds. Faktisk er bare synet af usunde fristelser noget, der sætter en proces i gang i kroppen. Den udsender nemlig signalstoffer og hormoner, som gør at blodsukkeret falder, og det gør, at vi nemmere mærker sulten. På den måde kan vi godt give hjernen lidt af skylden, når vi ikke vælger en sund frokost i arbejdspausen.

Den sunde løsning til frokost i København

Frokost på arbejdspladsen i København

Hvis man arbejder i en virksomhed i Københavnsområdet, så er der med høj sandsynlighed mange fristelser lige om hjørnet til, når frokosten skal hentes. Måske er du vant til at kunne smutte hen i den nærmeste kiosk eller ned til pizzariaet på hjørnet for at købe noget hurtigt mad. Selvom løsningen er hurtig, er det ikke nødvendigvis den sundeste, og måske er den samme frokost efterhånden også ved at være lidt kedelig. I så fald er der mange andre muligheder for frokost i København. 

På en lang arbejdsdag, hvor man knokler og koncentrationen er høj, kan en halv times frokostpause flyve af sted meget hurtigt og derfor tæller hvert minut. Det kan gøre, at medarbejdere tyer til den usunde løsning til frokost, fordi mange takeaway-steder med usunde fristelser er hurtige om at servere maden, og man får derfor mere tid til at vende verdenssituationen over pausen. Men hvis man gerne vil have frokost i København, findes der faktisk mange gode muligheder for et sundt alternativ til spisepausen, og hvis det tidskrævende er årsagen til at vælge de usunde fristelser, så kan det være en fordel at bestille på forhånd, så det er klar, når man skal hente det. 

En løsning til sund frokost i København, der er hurtigere for alle kollegaer at få på bordet og er med til at samle det kollegiale om frokostbordet, er en frokostordning. Med en planlagt frokostordning skal du ikke bruge tid på at beslutte dig for hvilken ret, du skal have eller bruge tid ude i byen på at hente mad.

Sundhedsfremmende fordele ved en sund frokostordning på din arbejdsplads 

Hvis du før ikke har kunnet stå for de usunde fristelser i spisepausen, så kender du nok fornemmelsen, når blodsukkeret stiger og kroppens energidepoter bliver fyldt op. Men lige så hurtigt som blodsukkeret stiger, falder det igen og det kan have indvirkning på effektivitet og produktivitet. Hvis man altid vælger den usunde løsning, kan det påvirke vores mentale sundhed, fordi sukker og for mange kulhydrater kan påvirke vores stressniveau og resultere i svingende humør. Derudover kan det påvirke den generelle sundhed, hvis kosten ikke har et stort indhold af de vitaminer, fibre og proteiner, som vi har brug for i løbet af dagen. 

Hvis du overvejer at sætte et punktum for de usunde fristelser (blot på arbejdspladsen), så findes der flere muligheder for en sund frokost i København. Du kan nemlig indhente et uforpligtende tilbud med tre forskellige frokostordninger og se, om det er en løsning, der passer godt til jeres arbejdsplads.  

Mange af disse fristelser, som man finder i København, findes naturligvis også i mange andre af de store byer fx Århus, hvor frokostorddninger.dk også leverer sund frokost til virksomheder. Vi leverer til både store og små virksomheder med helt ned til 8 kuverter.