undersøgelse af frokostvanerDer er stor forskel på danskernes frokostvaner. Det viser en analyse lavet af Landbrug og Fødevarer fra 2023. I undersøgelsen har de blandt andet kortlagt frokostvaner  og sammensætningen af frokosten. 

Frokost er et vigtigt måltid på dagen. Frokost giver nemlig energi til resten af dagens gøremål og øger koncentrationen på arbejdet – særligt hvis man spiser en sund og nærende frokost. Men selvom frokost er et vigtigt måltid, så viser en undersøgelse, at det er meget forskelligt, hvordan danskernes frokostvaner er. Blandt andet er det 20% der har angivet, at de ikke spiste frokost den forgange dag, og blandt dem, der spiser frokost, er variationen stor.

10 % får frokostordning i hverdagene

Undersøgelsen viser relativt store forskelle i danskernes frokostvaner. Nogle spiser madpakker bestående af rugbrødsmadder, andre spiser færdigretter, andre igen spiser takeaway, mens andre igen har en frokostordning/kantineordning på arbejdspladsen. Frokostvanerne er naturligvis også forskellige afhængig af, om der er tale om frokosten i hverdagen og i weekenden.

Nedenfor har vi listet en række af undersøgelsens resultater:

  • 20% spiser ikke frokost
  • 10 % *spiser frokost i en kantine eller som en frokostordning på arbejdet.
  • 17%* spiser medbragt madpakke
  • 13 %* spiser et hjemmelavet måltid
  • 4%* spiser færdigretter
  • 3%* går på cafe/restaurant

*tallene viser frokostvanerne for hverdage

Kilde: Landbrug og Fødevarer 2023 

Sørg for sund mad med en frokostordning

Den mad, man indtager i løbet af en arbejdsdag (herunder frokosten), udgør en stor del af ens samlede daglige indtag af mad. Derfor er det vigtigt at sørge for et sundt og nærende måltid midt på dagen. Sund kost er nemlig grundlæggende for et godt velbefindende, et godt helbred og gode koncentrationsevner.

Der er mange måder, hvorpå man kan sikre sig en sund og nærende frokost. En af dem er, at man som arbejdsplads vælger at investere i en frokostordning. Arbejdspladser har nemlig gode forudsætninger for at sikre sine medarbejders sundhed og bidrage til et sund, socialt og effektivt arbejdsmiljø ved at vælge en frokostordning på arbejdspladsen. Det gælder uanset, om der er tale om en frokostordning i en lille virksomhed eller en stor virksomhed, og uanset om frokostordningen skal leveres til en virksomhed i København, Århus eller Nordsjælland.

Hos frokostordninger.dk matcher vi nemlig virksomheder med helt ned til 8 ansatte med køkkener, der leverer frokostordninger i København, Århus og Nordsjælland. Her er der mulighed for at vælge lige præcis den type frokostordning, der passer til den enkelte virksomhed. Fortæl hvad jeres virksomhed har brug for, og så finder vi den rette leverandør. Vi samarbejder blandt andet med leverandører, der kan sørge for en sund frokostordning, en vegetar frokostordning, en vegansk frokostordning, en økologisk frokostordning og en bæredygtig frokostordning.  Så uanset hvilken præferencer jeres virksomhed og medarbejdere har, så er der en frokostordning til jer.