Rullepølse stammer oprindeligt fra det nordlige Europa og er en traditionel form for dansk pålæg, der ofte serveres på rugbrød på frokostbordet eller i madpakken. En rullepølse er en rullet og presset pølse lavet af svinekød, lammekød eller kalvekød, der er blevet krydret og kogt. Herefter skæres det i skiver, så det kan lægges på brød som pålæg. En rugbrødsmad med rullepølse kan fx toppes med sennep, rødbeder og peberrod eller rødløg og sky.
Hjemmelavet rullepølse med forskellige smage
Rullepølse kan laves selv, eller du kan købe det færdiglavet og skiveskåret i supermarkederne. Vælger du at lave din rullepølse selv, kan du tilpasse smagen og mængden af fedt, så den passer til dine præferencer. Du kan vælge mellem mange forskellige krydderier og krydderurter. Oplagte krydderier og smagsgivere til din rullepølse er selvfølgelig salt og peber, men også allehånde, laurbærblade, timian, nelliker, hvidløg, persille, paprika, muskatnød, koriander, rosmarin og lignende. Vælg de krydderier, som du kan lide. Nogle krydderier skal direkte i selve rullepølsen, mens andre fungerer bedre som smagsgivere i lagen.
Når du selv laver rullepølse, er det vigtigt at være opmærksom på at presse den ordentligt og bruge en rullepølsepresser. Er den ikke presset tilstrækkeligt, vil den falde fra hinanden, og det kan være svært at skære den ud til pålæg.
Holdbarhed og opbevaring
En hjemmelavet rullepølse kan holde sig ca. en uge i køleskab, mens skiveskåret rullepølse fra supermarkedet kan holde sig 2-4 dage i køleskabet.
MENU