grød - frokostordningerHusker du havregrøden som et lidt ærgeligt barndomsminde, hvor mængden af sukker og smør måtte redde rettens smagsudtryk? Det er der måske mange, der gør. Men vi er kommet langt siden da. I forbindelse med opstandelsen af det nye, nordiske køkken, har grøden fulgt med. Det klistrede spise har udviklet sig til blot at handle om havregryn og vand til nu at komme i adskillige, spændende udgaver. Et sandt comeback, kan man vist sagtens kalde det.

Hvis du mødte en tilfældig på gaden for bare 15 år siden og bad personen om at nævne så mange grødtyper, som han eller hun kunne, er der stor risiko for, at du måtte nøjes med havregrød og risengrød. I dag kan du både finde mannagrød, boghvedegrød, hirsegrød, chiagrød, perlebyggrød og mange flere på diverse menuer. Ikke nok med det, så kan du også tilføje næsten hundredvis af forskellige topping og kompotter. Det muliggør sammensætninger af alle mulige spændende grødformer, som både kan spises til morgen, middag og aften. Netop på grund af de mange sammensætninger af både grundlæggende ingrediens og toppings kan grød både være sødt og salt. En mættende morgengrød eller en lækker aftendessert; mulighederne er mange.

Grød kan være en god vej til sunde fibre

Godt nok har vi lige skrevet, at grød kan bruges til dessert. Men grød kan også laves på en måde, hvor de gode fibre er tilgodeset.  I et sådant tilfælde handler det om at implementere fuldkornsprodukterne. Der er mange forældre og vuggestuer, der stadig serverer havregrød som en fast del af morgenrutinen. Det er der god grund til.

Havregrød indeholder nemlig en masse gode kulhydrater, som holder dig mæt rigtig længe. Derudover er proteinindholdet i havre en af de højeste, hvis man sammenligner med andre kornsorter. Havregryn indeholder desuden sunde fedtsyrer, som hjertet elsker, samt en god mængde fibre. Hvis du pepper havregrøden lidt op med mandler eller friske bær, kan du måske endda selv blive fristet til at inkorporere det i morgenmaden?

På trods af at du ikke kan finde grød på frokostmenuen hos Frokostordninger.dk, er vi stadig ret vilde med det flotte comeback.