Hjemmelavet pitabrød er nemt at lave og smager rigtig godt. Pitabrød er hurtigt at lave, hvilket er praktisk om sommeren, når du hellere vil bruge din tid på at nyde udendørslivet med venner og familie.

Hvis du elsker at lave brød, bliver det ikke nemmere eller hurtigere end med denne opskrift på hjemmelavet pitabrød. Og du får samtidig et hurtigt, lækkert og sundt alternativ til købt pitabrød. Dette indlæg vil hjælpe dig med at lave lækre pitabrød med god smag derhjemme, så du hurtigt har varme, velduftende pitabrød, der smager langt bedre end dem, du køber i supermarkedet.

pitabrød - frokostordninger

At bage er desuden en god aktivitet, for familie og venner at foretage sig sammen med henblik på at få en god oplevelse sammen og knytte bånd til hinanden. Og så er det også noget som børn synes er rigtig sjovt at lave med deres hænder.

Hvad er pitabrød?

Pitabrød er et fladbrød, der spises i mange dele af verden. Det er noget af det mest simple brød, man kan bage, og det er lavet af ganske få ingredienser. Den traditionelle måde at lave pitabrød på er ved hjælp af en Tandoor-ovn, men til denne opskrift er det fint bare at bruge en bradepande i din almindelige ovn.

 

Opskrift på hjemmelavet pitabrød

Denne enkle opskrift giver 8-10 pitabrød alt efter hvor store du former dem. Du kan nemt fordoble eller tredoble partiet, hvis du vil have flere end det.

Pitabrødene er yderst nemme at bage, og de bliver tynde, hule og luftige på den helt rigtige måde, så de kan indeholde så meget som muligt at det fyld, du allerhelst vil have i dem.

Ingredienser

 • 2,5 dl vand med stuetemperatur
 • 30 g gær
 • 5 dl fint hvedemel
 • 3 dl fuldkorns hvedemel
 • 10 g salt
 • 2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

 1. Kom vandet i en skål og tilsæt gæren
 2. Rør rundt indtil gæren er opløst
 3. Rør mel og salt i
 4. Tilsæt olivenolien
 5. Rør dejen sammen til den er smidig og nemt slipper skålens kanter
 6. Ælt herefter godt igennem på et bord eller i en røremaskine
 7. Læg dejen tilbage i skålen , dæk den med et viskestykke og lad den hæve i ca. 1 time ved stuetemperatur
 8. Når dejen er hævet færdig, lægger du den på bordet med lidt mel på
 9. Del dejen i ca. 10 klumper på størrelse med almindelige boller
 10. Placér klumperne på en bageplade med bagepapir
 11. Pres klumperne flade, så de er omkring 0,5 cm. tykke
 12. Lad dem efterhæve i ca. 15 min.
 13. Kom pitabrødene i ovnen og bag dem midt i ovnen ved 250 grader varmluftovn i ca. 8-10 minutter indtil de hæver op og er gyldne

Nu er dine pitabrød færdige og klar til at blive fyldt med al dit yndlingsfyld fx pitabrød med kylling, majs, agurkestykker, salat og en lækker guacamole til.

Pitabrødene er allerbedst helt friskbagte, men de er også gode i madpakken dagen efter. De overskydende pitabrød kan også sagtens fryses ned, og når de skal spises, så tø dem op, stænk dem med vand og put dem i ovnen i 3-5 minutter ved 180 grader, så er de gode og lækre igen.

Velbekomme!

 

Vil du have mere inspiration så læs vores indlæg om lette sommerretter, og husk at følge med på vores blog og få løbende inspiration og opskrifter på et væld af lækre retter.

Frokostordninger.dk tilbyder sæsonbetonede frokostordninger fra et bredt udvalg af køkkener. Frokostordninger.dk leverer i hele Storkøbenhavn, Nordsjælland og Aarhus – få tre tilbud her.